Prințul Paul, eliberat din arest. Condițiile impuse de instanța din Malta

Prințul Paul, eliberat din arest. Condițiile impuse de instanța din Malta Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Prințul Paul va fi eliberat pe cauțiune, după ce a petrecut două luni în arest. În plus, judecătorii din Malta au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar. Între timp, Ministerul Justiției așteaptă noi date legate de predarea sa către autoritățile române.

Prințul Paul, liber după două luni de arest

Paul-Philippe al României va ieși din arest, după ce a plătit o cauțiune de 20.000 de euro, pe numele lui fiind stabilită măsura controlului judiciar. Anunțul vine din partea Ministerului Justiției, care așteaptă decizia finală legată de extrădarea sa.

Prințul Paul va fi eliberat pe cauțiune. Conform hotărârii judecătorilor din Malta, acesta are obligația de a merge la poliție de două ori pe zi, regula fiind aplicată până la o hotărâre finală legată de extrădare.

Proces, Prințul Paul

Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ce obligații are

Cu toate că va fi eliberat din arest, Paul de România nu va avea posibilitatea să plece din Malta. Pe parcursul măsurii, documentele principale ale acestuia vor rămâne în instanță. Conform justiției malteze, persoanele vârstnice nu rămân în arest preventiv  mai mult de 60 de zile. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia şi prin faptul că, potrivit legislaţiei malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile”, a anunțat Ministerul Justiției.

Prințul Paul ar putea fi adus în România

La finalul lunii iunie, instanța de fond a decis că inculpatul poate fi predat autorităților române. În perioada respectivă, Ministerul Justiției anunța că decizia nu este definitivă, însă se vor face toate demersurile pentru aducerea sa în țară.

Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare, fiind acuzat de fapte de corupție. El a plecat din România înainte ca instanța să se pronunțe în cazul său. În urmă cu doi ani, acesta a fost prins și la Paris, însă autoritățile franceze nu au făcut demersurile pentru predarea sa. În luna mai, el a fost prins pe teritoriul Maltei, pe numele lui fiind emis un mandat european.