Anghel Iordănescu explică motivul pentru care Edi ezită la prelungirea contractului cu FRF

Anghel Iordănescu explică motivul pentru care Edi ezită la prelungirea contractului cu FRF Anghel Iordănescu. Sursa foto: FRF

Anghel Iordănescu, fost selecționer al naționalei României, a explicat motivul pentru care fiul său ezită să prelungească contractul cu Federația Română de Fotbal (FRF).

Anghel Iordănescu, despre ezitările fiului său

Anghel Iordănescu a declarat că totul pleacă de reacțiile răutăcioase la adresa lui Edi din partea microbiștilor care l-au criticat înaintea înainte de debutul României la Euro 2024 dar și după eliminarea naționalei.

Fostul selecționer a spus că Edi Iordănescu nu poate trece peste faptul că Luca, fiul său, a suferit după ce a auzit toate comentariile răutăcioase, mai ales după meciul cu Olanda din optimile de finală.

Anghel Iordănescu a spus că „este foarte greu pentru un copil de 14 ani să meargă la școală și să audă comentariile pe care le-a auzit Luca”.

Mai mult, fostul selecținer a subliniat că foarte mulți „nu a avut încredere în echipă și nici în selecționer”. Majoritatea „comentau și făceau afirmații care nu aveau acoperire”, a mai spus Anghel Iordănescu

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi textAnghel Iordănescu, despre ezitările fiului său.  Sursa foto: Facebook

Ce spune despre echipa națională a României

Iordănescu a vorbit și despre situația echipei naționalei. În opinia sa „există o bază de plecare, un nucleu la echipa națională. Că va fi Edi, că va fi alt antrenor, e clar că are de unde să înceapă și are ce să construiască. Edi a livrat ceea ce a promis. A promis că ne califică la Euro 2024”.

Iordănescu a avut și câteva reproșuri la adresa lui Edi, mai exact vreo șase: „Un lucru i l-am reproșat înaintea turneului și nu a ținut cont de el”. I-a explicat cu un antrenor nu are voie să  stea liniștit pe bancă”, a spus fostul selecționer.

De asemenea, continuă el, un antrenor „trebuie să stea lipit de tușă, să își sprijine, să își sfătuiască jucătorii. L-am văzut în mai multe situații că s-a așezat pe bancă, să își mai tragă sufletul, să bea o gură de apă. Nici asta nu are voie să facă”, a mai spus Anghel Iordănescu, digisport.ro.