Prințul Paul poate fi extrădat. Decizia magistraților din Malta

Prințul Paul poate fi extrădat. Decizia magistraților din Malta Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul Paul al României va fi adus în România. Magistrații din Malta au stabilit că acesta poate fi predat autorităților române. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției.

Prințul Paul va fi adus în România

După numeroase încercări de a ataca decizia instanței, Paul de România a primit vestea. Magistrații din Malta au decis ca acesta să fie predat autorităților noastre. Anunțul vine din partea ministrului Justiției.

Alina Gorghiu a subliniat că hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată. Prințul Paul al României a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu. Sursa foto: Facebook

Decizia poate fi atacată

Acesta a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Cel mai probabil, decizia instanței malteze va fi atacată de apărătorii săi. În urma acțiunilor de care este acuzat, Paul de România a cauzat un prejudiciu de 9,5 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o decizie aşteptată de Ministerul Justiţiei şi de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în ţară”, a afirmat Alina Gorghiu.

Prințul Paul nu scapă de extrădare

Conform anunțului făcut de Alina Giorghiu, reprezentanții Ministerului Justiției și cei de la ANP au depus eforturi pentru această soluție. La finalul lunii lai, ministrul Justiției sublinia că Paul de România are statutul oricărui alt fugar. De asemenea, Alina Gorghiu a anunțat că alți 383 de infractori au fost aduși în țară.

Prințul Paul

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Reamintesc că Legea fugarul plăteşte este în vigoare din 7 iunie. Începând cu această dată, toţi fugarii vor fi obligaţi să suporte costurile aducerii lor în ţară. Între timp, este aşteptată decizia Curţii Constituţionale privind legea prin care sustragerea de la executarea pedepsei este asimilată infracţiunii de evadare”, a mai spus Alina Gorghiu.

Astfel, fugarii predați autorităților române vor fi obligați să își achite singuri toate costurile legate de repatriere.

Prințul Paul de România a fugit din România în anul 2020. Acesta a fost implicat într-un scandal de restituire ilegală a unor proprietăți din Capitală.