Dosarul Bercea Mondial. Mircea Băsescu vrea să își curețe cazierul. Solicitare către Tribunalul Constanța

Dosarul Bercea Mondial. Mircea Băsescu vrea să își curețe cazierul. Solicitare către Tribunalul Constanța Sursa foto: Arhiva EVZ

Mircea Băsescu vrea să scape de umbrele trecutului și să aibă cazierul curat. Astfel, fratele fostului președinte a cerut reabilitarea judiciară la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu vrea să își curețe cazierul

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Numele său a fost legat de un dosar de corupție.

Mircea Băsescu vrea să șteargă aceste date de pe cazierul judiciar, iar în acest sens s-a adresat Tribunalului Constanța.

A fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fratele fostului președinte a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Mircea Băsescu a fost implicat în scandalul de corupție legat de clanul interlop în fruntea căruia se afla Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a se dezice de contextul respectiv, fratele lui Traian Băsescu a solicitat reabilitarea judiciară. Cererea a fost înaintată către Tribunalul Constanța. Astfel, în data de 14 iunie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul 4149/118/2024. Primul termen stabilit în acest caz va fi în plină vacanță judecătorească, pe 21 august.

Proces, Mircea Băsescu

Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mircea Băsescu vrea să fie reabilitat

Condamnații care nu au săvârșit alte infracțiuni într-un interval de trei ani, în cazul pedepselor mai mici de doi ani pot beneficia de reabilitarea judiciară. De asemenea, aceștia pot primi reabilitarea judiciară după patru ani, dacă pedeapsa a fost cuprinsă între doi și cinci ani.

Fratele fostului președinte al României a fost condamnat definitiv în anul 2026, decizia fiind pronunțată de către Curtea de Apel Constanța.

Acesta a fost condamnat în scandalul de corupție, în care a fost implicat și Bercea Mondial. Conform datelor din dosar, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la Bercea Mondial pentru a interveni pe lângă judecători, în favoarea acestuia. Scandalul de corupție a stârnit numeroase controverse legate de activitatea familiei Băsescu.

Scandalul de corupție a stârnit numeroase controverse legate de activitatea familiei Băsescu. Dacă judecătorii constănțeni vor aproba solicitarea lui Mircea Băsescu, condamnarea de patru ani va fi ștearsă de pe cazierul judiciar.