Atac armat în Rusia. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse și ofițeri de poliție au fost uciși

Atac armat în Rusia. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse și ofițeri de poliție au fost uciși Crimă. Sursa foto: Dreamstime.com

Atac armat în Rusia. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse și doi ofițeri de poliție au fost uciși în urma unor atacuri asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi și a unui post de poliție rutieră din Derbent și Mahacikala. Comitetul Național Antiterorism al Federației Ruse a anunțat că va face toate verificările necesare.

Atac armat în Rusia

„În această seară, în orașele Derbent și Mahacikala, au fost comise atacuri armate asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi și a unui post de poliție rutieră. În urma atacurilor teroriste, potrivit datelor preliminare, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse și câţiva polițiști au fost uciși”, a spus Comitetul Național Antiterorism al Federației Ruse. Momentan, vinovații n-au fost prinși.

Doi polițiști au fost uciși

Ministerul Afacerilor Interne din Daghestan a anunțat că doi polițiști au fost ucisi și că altul este grav rănit. Au mai fost rănite încă șase persoane, au spus autoritățile. Suspecții au fugit într-un Volkswagen Polo alb.

„Potrivit informațiilor de la unitatea de serviciu a Ministerului Afacerilor Interne din Daghestan, în jurul orei 18:00, în Derbent, persoane necunoscute au tras într-o sinagogă și într-o biserică cu arme automate. Potrivit informațiilor preliminare, un ofițer de poliție a fost ucis și unul a fost rănit”, se arată în raport.

Atac armat în Moscova

Un alt atac armat a avut loc într-o sală de concerte de la periferia Moscovei. 143 de persoane au murit, iar 100 sunt în stare critică. Serviciul de securitate FSB a anunțat că 11 persoane au fost reținute după atacul revendicat de ISIS. „Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi”, a mai spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a dat vina pe Ucraina, dar consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a negat că Kievul ar avea vreo legătură cu atacul terorist de la Crocus City Hall, afirmând că „orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist este absolut nesustenabilă”.