Edi Iordănescu, optimist după înfrângerea cu Belgia. Calificarea se decide în ultimul meci

Edi Iordănescu, optimist după înfrângerea cu Belgia. Calificarea se decide în ultimul meci Edi Iordănescu Sursa foto: Facebook

Edi Iordănescu se declară optimist după partida pierdută împotriva Belgiei la Campionatul European. Selecționerul crede că echipa națională are capacitatea să revină în partida cu Slovacia.

 

Scorul partidei dintre România și Belgia (0-2) nu pare să-l fi demoralizat pe selecționerul român. În opinia sa, chiar dacă a pierdut, echipa națională are capacitatea să revină, să se ridice și să scrie istorie la Euro 2024.

Edi Iordănescu rămâne optimist

După victoria cu 3-0 în fața Ucrainei, majoritatea suporterilor sperau la un rezultat similar și în jocul cu Belgia. N-a fost să fie. România, condusă de selecționerul Edi Iordănescu, de pe bancă, a pierdut primul meci la Euro 2024. Diavolii roșii s-au impus cu 2-o, înscriind primul gol din debutul partidei de la Koln.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul jocului, selecționerul tricolorilor s-a arătat optimist. Iordănescu a declarat că echipa are capacitatea să revină, chiar dacă a pierdut, și să scrie istorie. El a caracterizat situația din grupa României drept „cea mai complicată”, spunând că va trebui să stea cu ochii și pe jocul rezultatelor din ultima etapă a grupelor.

„Situaţia în grupă este foarte complicată. E cea mai complicată grupă. E primul moment când ne vom uita şi la rezultate pentru că până acum ne-am uitat doar la jocul nostru. Eu vreau însă să reamintesc faptul că echipa asta a fost doi ani neînvinsă, iar azi a învins-o o forţă a Europei. Dar avem capacitatea să ne ridicăm pentru că am făcut-o de prea multe ori ca să nu o facem şi peste 4-5 zile”, a declarat Edi Iordănescu.

Selecționerul, încrezător în echipa sa

În conferința de presă, de la finalul jocului, Edi Iordănescu a declarat că are încredere în grupul de jucători. În opinia sa, echipa națională poate face un joc bun împotriva Slovaciei, în ultima partidă a grupei.

„Referitor la limitele noastre, noi încercăm mereu să ne autodepăşim. Am încredere totală în grup şi sunt sigur că acesta are capacitatea să facă un joc bun în ultimul meci şi să scriem istorie pentru România. Suntem în grafic, chiar dacă suntem trişti”, a afirmat tehnicianul.

Totodată, după meciul de sâmbătă seara, cu Belgia, Edi Iordănescu a subliniat importanța recuperării jucătorilor. Potrivit spuselor sale, la capitolul acesta, viitorii adversari au o zi în plus pentru refacere. Totodată, a precizat că echipa va juca împotriva Slovaciei pentru calificare și va face totul pentru a reacționa așa cum va impune jocul.

„Va fi o provocare să ne recuperăm pentru că avem o zi în minus faţă de slovaci. Deci e nevoie de recuperare pentru că fără efort e foarte greu la nivelul acesta. După care vom juca pentru a ne califica. Tot ce va cere jocul vom încerca să reacţionăm, cum am făcut şi azi. Pentru că jucătorii pe care i-am introdus au fost exclusiv de profil ofensiv pentru a reintra în joc. Din păcate nu ne-a ieşit”, a precizat selecţionerul.

Euro 2024

Duel în meciul România - Belgia Sursa foto: X

Edi Iordănescu a adus echipa pe primul loc

România este lider, cu 3-2 la golaveraj, în grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania. Pe locul secund urmează Belgia, cu 2-1. În aceste condiții, Edi Iordănescu trebuie să pregătească foarte bine ultimul meci, cu Slovacia. România are nevoie de o victorie sau, măcar, de un egal, pentru calificare.

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln. Acest rezultat a complicat situația în grupa E. În meciul anterior, Ucraina a câștigat în fața Slovaciei cu 2-1.

Toate echipele din grupa E au acumulat câte trei puncte, fiind departajate de golaveraj. Calificarea în fazele superioare ale Euro 2024 se va decide în ultima etapă. Așa cum spuneam mai sus, pe 26 iunie se vor juca ambele meciuri, începând cu ora 19.00. România va întâlni Slovacia, iar Belgia va juca împotriva Ucrainei,