O angajată Neuralink a fost zgâriată de maimuțe infectate cu herpes și concediată după ce a rămas însărcinată

O angajată Neuralink a fost zgâriată de maimuțe infectate cu herpes și concediată după ce a rămas însărcinatăSursa foto Arhiva EVZ

Povestea unui foste angajate la Neuralink. Un proces susține că o maimuță infectată cu virusul Herpes B a zgâriat o angajată Neuralink, care a fost concediată după ce le-a spus superiorilor săi că este însărcinată.

Ce a pățit o angajată de la Neuralink

După ce a început să lucreze la Neuralink ca specialist în îngrijirea animalelor în august 2022, Lindsay Short și-a acuzat fostul angajator că nu i-a oferit echipament de protecție adecvat în timp ce era expusă la animale, dintre care unele erau purtătoare ale unui virus care putea provoca leziuni cerebrale și moartea.

maimuta

Sursa foto. Wikipedia

Procesul intentat vineri în instanța statului California, obținut de The Post, a acuzat compania că a creat un loc de muncă ostil prin stabilirea unor termene nerealiste și prin rușinarea angajaților.

În septembrie 2022, o maimuță a zgâriat-o pe Short prin mănușa ei și „a rupt pielea” de pe ea, „contaminând-o” și „expunând-o în acest proces la Herpes B”. O maimuță purtătoare de Herpes B a zgâriat-o pe Short pe față în luna martie a anului trecut, potrivit lui acesteia.

A dat în judecată Neuralink

Short a dat în judecată compania după ce maimuțele au rănit-o, susținând că superiorii ei au amenințat-o cu „repercusiuni grave” dacă astfel de incidente se vor mai repeta. De asemenea, Short a susținut că șefii ei i-au promis un program de lucru flexibil pentru a avea grijă de copilul ei, dar apoi nu și-au respectat promisiunea.

Proces

Sursa foto: Arhiva EVZ

Short a dat în judecată compania pentru „refuzul de a se adapta la nevoile ei sau de a onora contractul lor verbal privind programul ei flexibil” și pentru retrogradare „sub pretextul eronat al performanțelor slabe la locul de muncă”, după ce aceasta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la condițiile de igienă.

În luna iunie a anului trecut, Short a anunțat la Neuralink HR că este însărcinată. HR a fost rugat să „se angajeze cu ea în procesul interactiv pentru a determina dacă se pot face adaptări rezonabile pentru ea”.

În proces se susține că Short a anunțat HR-ul mai degrabă decât pe superiorii ei, deoarece „menționau deseori cum că nu le plac copiii” și că „a avea copii „îi încurcă în carieră”.”

De ce au concediat-o

Potrivit procesului, șefii ei au concediat-o a doua zi pentru „probleme de performanță”. În proces, „diferența foarte mică, de o zi, dintre” dezvăluirea sarcinii lui Short și concedierea ei abuzivă „sugerează puternic represaliile”.

Ea a dat în judecată compania pentru represalii, discriminare de gen și concediere abuzivă. În urma unor plângeri interne ale personalului, potrivit cărora testele efectuate de Neuralink au fost efectuate în grabă, provocând suferințe și decese inutile, guvernul federal a început să investigheze Neuralink pentru încălcări ale bunăstării animalelor în decembrie 2022.

Inspectorul general al Departamentului american al Agriculturii examina implantul cerebral al Neuralink, care, speră creatorii săi, va ajuta persoanele paralizate să meargă și să vindece alte tulburări neurologice.

Aproximativ o duzină de actuali și foști angajați au declarat pentru Reuters că presiunea exercitată de Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente ratate. Lucrătorii spun că testele eșuate repetate au crescut testele pe animale și uciderea acestora.

Compania a ucis 1.500 de animale

Din 2018, compania a ucis 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci și maimuțe, pentru experimente, potrivit Reuters și unor surse cu cunoștințe directe despre studiile pe animale ale companiei. Din cauza înregistrărilor inexacte ale companiei cu privire la animalele testate și ucise, această cifră a fost o estimare aproximativă.

Cererile lui Musk de a accelera cercetările au cauzat mai multe morți de animale, potrivit actualilor și foștilor angajați ai Neuralink.

De la un accident de scufundare în urmă cu opt ani, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, a fost paralizat de la gât în jos. Compania i-a implantat cipul său la începutul acestui an. Luna trecută, compania a anunțat că implantului cerebral al lui Arbaugh, care îi permitea să controleze telepatic un mouse, îi dispăruseră fire, potrivit Yahoo.