Panică într-un mall din Botoșani. Sute de persoane, evacuate

Panică într-un mall din Botoșani. Sute de persoane, evacuate Pompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sute de persoane au fost evacuate, vineri, dintr-un mall din municipiul Botoşani. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că simte un miros puternic de gaz. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns imediat la fața locului.

Mall din Botoșani, evacuat de autorități

În timpul incendiului, în incinta mall-ului se aflau peste 300 de persoane. Acestea au fost evacuate de pompieri, care au făcut verificări în toate zonele clădirii. În urma acestora, reprezentanții ISU au stabilit că mirosul provenea de la demisol.

„Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că se simte un puternic miros de gaz. Pompierii din cadrul Detaşamentului Botoşani au ajuns, în cel mai scurt timp, la faţa locului şi au decis evacuarea preventivă a tuturor persoanelor aflate în clădire. Totodată, s-au aerisit spaţiile, la nivelul tuturor etajelor”, a anunțat ISU Botoșani.

De unde provenea mirosul de gaz

În urma verificărilor, pompierii au constatat că mirosul puternic provenea de la o mașină pe gaz. Autoturismul era parcat în subsolul clădirii și aproviziona unul dintre magazinele din centrul comercial.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat faptul că mirosul provenea de la demisolul clădirii, din parcarea interioară, unde erau scurgeri de gazolină de la o maşină care a aprovizionat un magazin din interiorul obiectivului”, au anunțat pompierii botoșăneni.

Pompieri, Botoșani

Pompieri Sursa foto. arhiva EVZ

Sute de persoane au fost evacuate

Potrivit sursei, în incinta centrului comercial se aflau aproximativ 300 de persoane. Acestea au fost evacuate de autorități. La această intervenție au luat parte poliţişti şi jandarmi, precum şi personalul mall-ului. De asemenea, la fața locului au ajuns echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Conform pompierilor, clienții au ieșit rapid din spațiile comerciale și niciunul dintre aceștia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.  Pe durata acțiunii, traficul pe Calea Naţională, între străzile Griviţa si Victoriei, a fost blocat.

În urmă cu o săptămână, o explozie puternică a avut loc la Dedeman Botoșani. În urma deflagrației, mai multe persoane au ajuns la spital.