Prognoza meteo, 21 iunie. Avertizările meteo de caniculă au fost prelungite

Prognoza meteo, 21 iunie. Avertizările meteo de caniculă au fost prelungite Sursa foto: Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 21 iunie. Temperaturile ridicate vor continua în zilele următoare, iar meteorologii au extins avertizările de caniculă tip cod galben și portocaliu pentru anumite județe.

Avertizare cod galben și portocaliu de caniculă, valabil pentru ziua de 21 iunie

Meteorologii au extins avertizarea de caniculă de tip cod galben și portocaliu pentru intervalul 21.06.2024 ora 10:00 - 22.06.2024 ora 10:00.

„Valul de căldură va persista, dar va diminua ușor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade”, se arată într-o nouă avertizare emisă de ANM.

Căldură

Căldură. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo, 21 iunie. Cum va fi vremea în țară

Vremea va fi caniculară în sud-vest, local în sud și pe arii restrânse în centrul țării, unde disconfortul termic va fi semnificativ, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de media normală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform prognozei meteo pentru vineri, 21 iunie, temperaturile maxime vor fi în general între 26 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor varia între 10 și 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori înregistrate în Dealurile de Vest.

În general, cerul va fi predominant senin, cu excepția zonelor nord-estice și a regiunilor montane în orele amiezii și ale serii, unde vor apărea înnorări izolate și, posibil, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată.

Vremea în București

Vremea va rămâne caniculară, cu disconfort termic ridicat, deși temperaturile vor înregistra o ușoară scădere față de ziua precedentă. Conform ANM, în București se va înregistra cer senin în cea mai mare parte a zilei, iar vântul va fi slab până la moderat. Temperatura maximă va ajunge în jurul valorii de 35 de grade Celsius, iar cea minimă va fi în jurul a 18...19 grade Celsius.