Volodimir Zelenski, mesaj pentru România. Ce spune despre cedarea sistemului Patriot

Volodimir Zelenski, mesaj pentru România. Ce spune despre cedarea sistemului Patriot Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Volodimir Zelenski este recunoscător României pentru ajutorul oferit. După decizia aleșilor legată de livrarea sistemului Patriot, președintele ucrainean a reacționat. Acesta a transmis României și lui Klaus Iohannis un mesaj de mulțumire, menționând că rachetele vor ajuta la consolidarea apărării în fața trupelor rusești.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru România

Președintele ucrainean s-a arătat recunoscător pentru ajutorul promis de România. Volodimir Zelenski a subliniat că sistemul Patriot va reprezenta un pilon important în ceea ce privește apărarea aeriană a Ucrainei.

Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot”, a anunțat  Volodimir Zelenski, joi, într-o postare pe platforma X.

Ajutor pentru trupele ucrainene

Președintele Ucrainei susține că ajutorul României va contribui la protejarea cetățenilor și a infrastructurii din țara sa. Sprijinul din partea țării noastre vine într-un moment în care soldații lui Putin fac presiuni pe mai multe linii ale frontului. De altfel, trupele rusești au atacat inclusiv zona de est, care era ferită inițial de presiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această contribuţie crucială ne va consolida scutul aerian şi ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii şi infrastructura critică de teroarea aeriană rusă”, a mai spus el.

Sistemul Patriot

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Volodimir Zelenski, despre transferul echipamentului militar

În urma ședinței CSAT, aleșii au luat decizia să trimită echipamentul militar în Ucraina. Miercuri, Armata României a anunțat că nu aprobă acest pas.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare al României au hotărât să livreze sistemul de apărare, invocând „deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante şi masive ale Rusiei asupra civililor şi a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum şi consecinţele regionale ale acestei situaţii, inclusiv asupra securităţii României, în strânsă coordonare cu Aliaţii (..) au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, conform Administraţiei Prezidenţiale.