Deputatul Oazu Nantoi, somat să prezinte scuze pentru afirmațiile sexiste

Deputatul Oazu Nantoi, somat să prezinte scuze pentru afirmațiile sexiste Sursa foto: parlament.md

Oazu Nantoi, deputat PAS în Parlamentul Republicii Moldova, a făcut declarații scandaloase cu referire la tinerele care au dansat la reuniunea lui Ilan Șor de la Moscova. Oazu Nantoi a amintit de „fetele moldovence frumoase”, membre ale Ansamblului de dansuri populare „Joc”, care au dansat „nu gratuit” pentru oligarhul fugar Ilan Șor, la Forumul economic de la St. Petersburg, din 5-8 iunie.

Nantoi a spus că „în condițiile lumii ruse în Republica Moldova, fetele moldovence frumoase vor avea o perspectivă strălucită ca, pentru ruble, să deservească soldații ruși în bordeluri”, iar „tinerii” vor avea perspectiva de a deveni „carne de tun”.

„Fetele frumoase din Moldova vor avea perspective strălucitoare. În condițiile lumii ruse, pentru ruble, vor deservi în bordeluri soldații eliberatori. Pentru asta nu trebuie să învețe în universități europene. Tinerii vor deveni carne zombată de tun și vor ucide pe toți la indicația marelui și mereu alesului Putin. Nu vor fi uitați nici copiii Moldovei însorite. Cu fier încins va fi ars spiritul românesc, așa cum deja se face la școala de cadeți din Tiraspol”, a spus Oazu Nantoi.

”Oazu Nantoi trebuie să-și ceară scuze”

Declarațiile sale Oazu Nantoi au stârnit un val de critici din partea colegilor de partid. „Noi, ca și demnitari, trebuie să transmitem, mai degrabă, un mesaj de unitate, nu mesaje care dezbină. Acesta este felul în care văd eu lucrurile. La moment, circumstanțele geopolitice în care ne aflăm ne despart în alb și negru, nu există sur. Astfel, observăm tot mai mult tendința de a radicaliza și a cataloga opiniile divergente ca fiind greșite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă tu ai o altă opinie decât opinia mea, deci este greșită, lucru pe care eu nu-l salut. Vreau cu toții să avem dreptul la opinie”, a declarat Olesea Stamate, deputat PAS, la MoldovaLive. La rândul său, Doina Gherman, deputat PAS, consideră că Nantoi trebuie să-și ceară scuze pentru ofensele pe care le-a adresat. ”Nantoi va trebuie să aducă claritate în declarațiile făcute anterior. Și, eventual, să-și ceară scuze”, a spus Doina Gherman pentru moldova.europalibera.org. Gherman este convinsă, însă, că declarațiile „au fost scoase din context” și că Nantoi „nu le-a avut în vedere”.

Hora lui Ilan Șor de la Sankt Petersburg

Hora lui Ilan Șor de la Sankt Petersburg

Sursa foto: Eurasia

Reamintim că la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, care s-a desfășurat în perioada 5-8 iunie 2024, oligarhul fugar Ilan Șor s-a prins în horă cu mai mulți dansatori ai Ansamblului Național Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc” din Republica Moldova. Ansamblul „Joc" este o instituție publică, subordonată Ministerului Culturii, iar angajații colectivului sunt plătiți din bani publici.

Alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg au mai fost deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Denis Ulanov, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Alexandr Suhodolski și Irina Lozovan, precum și bașcana regiunii găgăuzii, Evghenia Guțul, și președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Constantinov. Imaginile cu oligarhul fugar Ilan Șor, bașcana Găgăuziei,Evghenia Guțul și Natalia Parasca, lidera partidului „Renaștere”, prinși în horă cu dansatorii „Joc” au stârnit un imens scandal în Republica Moldova.