Prognoza meteo, 19 iunie. Caniculă în toată țara. Va fi insuportabil afară

Prognoza meteo, 19 iunie. Caniculă în toată țara. Va fi insuportabil afară Caniculă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 19 iunie. Vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va între 34…37 de grade, iar cea minimă între 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteorologii au anunțat că valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Caniculă, apă

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pe 19 iunie 2024 va intra în vigoare un cod portocaliu în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo în Capitală

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat şi un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 17...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo la munte

Vremea va continua să se încălzească și în zonele montane. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele amiezii când vor fi unele înnorări şi izolat ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Caniculă

Căldură. Sursa: dreamstime.com

Vremea la mare

La mare, vremea va fi mai caldă decât este normal pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 26...28 de grade, iar cele minime de 18....22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.