Primar de meserie. Un candidat din Alba a obținut al optulea mandat. Conduce comuna din 1990

Primar de meserie. Un candidat din Alba a obținut al optulea mandat. Conduce comuna din 1990 Alegeri. Sursa foto: dreamstime.com

Cel mai longeviv primar din județul Alba a obținut cel de al optulea mandat. Acesta conduce comuna Sântimbru din anul 1990 și este susținut de Partidul Național Liberal.

Cel mai longeviv primar din Alba. A fost ales după Revoluție

Ioan Iancu Popa a câștigat fotoliul de primar în anul 1990. De atunci, acesta a fost reales de locuitorii din Sântimbru la fiecare scrutin electoral. Opțiunile alegătorilor din această zonă nu s-au schimbat, astfel că Ioan Iancu Popa a mai obținut un mandat.

Primar comuna Sântimbru

Sursa foto: Facebook

La alegerile locale de duminică, 9 iunie, el a obținut 68,43% din voturi. În urmă cu patru ani, acesta a acumulat un punctaj de  58,37%.  În schimb, în anul 2016 acesta a fost votat de mai mulți alegători, ajungând la pragul de 73,89%.

Ce rezultate a obținut

Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, primarul din Sântimbru a acumulat de 965 de voturi. La nivelul comunei au fost înregistrate de voturi 1.410 valabil exprimate. Contracandidatul său susținut de Partidul Social Democrat a fost votat  de 25,46% dintre alegători.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, candidatul din partea AUR a avut 12,97%, iar cel susținut de partidul Dianei Șoșoacă a fost votat de 3,12% dintre localnici.

Primar Sântimbru.

Sursa foto: Facebook

Primar ales pentru al optulea mandat

Ioan Iancu Popa se află în fruntea  Primăriei din Sântimbru de la vârsta de 33 de ani. Acesta a ajuns în funcția de primar în februarie 1990. Edilul a câștigat detașat următoarele curse electorale.

De asemenea, Emil Cătănoiu se afla pe lista celor mai longevivi primari din România. La alegerile din 9 iunie, după 34 de ani la putere, acesta a pierdut în fața contracandidatului său.

„Am participat recent la o întrunire a Asociației Comunelor din România și am constatat acolo că sunt singurul primar din țară cu opt mandate plus încă doi ani, din 1990 și până în 1992, când s-au organizat alegeri“, susținea acesta.

Cursa pentru Primăria Căpreni a fost câștigată de antreprenorul Radu Bîrdăcel. Acesta a avut două voturi în plus față de Emil Cătănoiu.