Vlad Pascu ar putea avea probleme. Declarația din instanță contrazisă de Spitalul Floreasca

Vlad Pascu ar putea avea probleme. Declarația din instanță contrazisă de Spitalul Floreasca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Sursa foto: EVZ

Vlad Pascu ar putea avea probleme din cauza mărturiei în procesul dealerului său Tudor Duma, zis Maru. Spitalul Floreasca a dezmințit că ar fi folosit oxicodonă, în tratamentul pacienților.

 

Adus ca martor laTribunalul București, Vlad Pascu a afirmat, între altele, că era aprovizionat cu droguri, oxicodonă, de la Spitalul Floreasca. Medicamentul i-ar fi fost procurat de un personaj care pretindea că lucrează în unitatea medicală.

Vlad Pascu contrazis de la Floreasca

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență Floreasca a reacționat la declarațiile date de Vlad Pascu în instanță. El a spus că un dealer, poreclit Doctorul, îl aproviziona cu pastile de oxicodonă și xanax. Acesta s-a recomandat ca fiind angajat la Spitalul Floreasca. Reprezentanții instituției medicale susțin că nu au achiziționat oxicodonă și nici xanax.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Spitalul nu a achiziționat produsele Oxicodonă și Xanax. Spitalul are implementate, conform legii, măsurile de securitate fizică și procedurală în ceea ce privește medicația în general și medicația specială în particular. Acest lucru a fost constatat și de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicația specială (din care fac parte si substanțele opiacee), după tentativa de efractie în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislație și nici lipsuri din gestiune ale acestor substanțe”, se arată într-un comunicat emis de spital.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat că unitatea va colabora cu instituțiile statului pentru a-l identifica pe cel ce se recomanda Doctorul.

„Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menționat ca «supranumit doctorul», alteori spunâdu-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgență București vă asigură că va coopera deplin cu instituțiile abilitate dacă va fii solicitat”, a declarat doctorul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Radu Tincu

Radu ȚIncu Sursa foto. EvZ

Spitalul nu folosește oxicodonă

Şeful Secţiei Clinice ATI2 - Toxicologie din Spitalul Floreasca, Radu Ţincu, a confirmat că unitatea nu a utilizat niciodată oxicodonă.

„De când lucrez în acest spital nu a existat oxicodonă achiziţionată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat această substanţă”, a subliniat Radu Ţincu.

Vlad Pascu a făcut declarații ca martor în procesul lui Tudor Duma, zis Maru, cel care îl aproviziona cu droguri. Maru a fost trimis în judecată de DIICOT, în decembrie 2023, alături de fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin. Cei trei sunt judecați pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

În fața judecătorilor, Vlad Pascu a declarat că în aprilie 2023, a a consumat, acasă, 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma. Alături de el au mai fost o fată și încă un prieten. În plus, a afirmat, a cumpărat, în aceeași zi, 40 de pastile de oxycodonă. Acestea i-au fost furnizate de un alt dealer poreclit Doctorul, angajat la Floreasca.

Vlad Pascu, drogat

Vlad Pascu și Rebecca Lăzărescu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu a apărut într-un clip cu droguri

După accidentul de la 2 mai, în spațiul public a apărut un clip, filmat în locuința lui Vlad Pascu. El apare alături de o prietenă spunând că sunt consumatori de oxicodonă. Acesta este un medicament, drog de mare risc, opioid sintetic. Studiile clince arată că efectele sale sunt de două ori mai puternice decât ale heroinei.

Pascu a fost trimis în judecată pentru tragedia de la 2 Mai în care au murit doi tineri. Sub influența drogurilor, el a provocat un grav accident de circulație după care a fugit de la locul accidentului. Procesul său are termen vineri, 7 iunie, la Judecătoria Mangalia.