Bucureștiul, în topul preferințelor turiștilor străini. Mari puncte de atracție în Capitala României

Bucureștiul, în topul preferințelor turiștilor străini. Mari puncte de atracție în Capitala României Palatul Parlamentului Sursa foto: Pixabay

Tot mai mulți turiști sunt interesați să viziteze România. În clasamentul celor mai atractive destinații turistice pentru 2024, Capitala României se poziționează pe locul 5. Turiștii care au ajuns deja în București recomandă orașul pentru diversitatea culturală, tradiție și mâncare.

Ce spun turiștii străini despre București

În mediul online, cei pasionați de călătorii vorbesc despre locurile care merită vizitate în acest an. Un turist american, care a ajuns recent în București, susține că acesta a devenit destinația favorită din Europa. În România, acesta a fost impresionat de arhitectură, tradiție, dar și de mâncare.

„Îmi place personal Bucureștiul și cred că este unul dintre cele mai tari orașe din Europa. Are o atmosferă vibrantă și un amestec de arhitectură tradițională românească, Art Nouveau și austeră comunistă. ”, a spus turistul din SUA, conform travelofpath.

Alte regiuni atractive pentru turiștii străini

Pe lângă București, turiștii care ajung în România vor să viziteze și zonele pitorești. Transilvania se află în topul preferințelor la acest capitol. Același turist le recomandă pasionaților de călătorii să viziteze și centrul țării noastre.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De asemenea, puteți explora cu ușurință restul României, precum frumoasa și legendara regiune a Transilvaniei, plecând din București. Și este floare la ureche să ajungi aici cu un zbor direct de la New York la București”, a mai spus turistul american.

București

Sursa foto: Pixabay

Capitala a urcat în topul celor mai căutate destinații europene

Anul trecut, Capitala României a înregistrat creșteri semnificative în sectorul turistic. Conform datelor oficiale, în 2023, au ajuns cu 37% mai mulți turiști față de anul precedent. În plus, pe site-urile de specialitate, Bucureștiul este recomandat de turiști pentru prețurile accesibile la capitolul cazare și mâncare. Cu toate acestea, orașul situat pe primul loc în topul celor mai căutate destinații europene este Tirana, capitala Albaniei.

Pe locul doi se află Budapesta, iar poziția a treia este ocupată de Zurich.