Delia Matache, diagnosticată cu un sindrom rar întâlnit. Simptomele pe care le are artista

Delia Matache, diagnosticată cu un sindrom rar întâlnit. Simptomele pe care le are artista Delia și-a luat cizme de sute de euro. Fanii au rămas șocați. „Ce porcărie” Sursa foto: Youtube

Delia Matache se numără printre cele mai îndrăgite artiste din România. Aceasta se bucură de succes pe plan profesional și se dedică muncii, însă își rezervă timp și pentru hobby-urile sale. Dincolo de această imagine, cântăreața se confruntă cu o serie de probleme medicale neurologice.

Delia Matache, diagnosticată cu ADHD și sindromul Peter Pan

Mereu cu zâmbetul pe buze, jovială și plină de viață, Delia Matache este apreciată pentru personalitatea ei. Aceasta are parte de admirație atât în ceea ce privește muzica, însă are parte de succes și în domeniul televiziunii.

Delia

Delia. Sursa foto: Facebook

Ajunsă la maturitate, artista a fost diagnosticată cu ADHD, o condiție medicală tot mai des întâlnită în zilele noastre. Una dintre caracteristicile acestei afecțiuni este insomnia, iar Delia se confruntă cu efectele acesteia.

„Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, a mărturisit vedeta, în podcastul lui Gojira.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artista refuză „să devină adult”

Persoanele diagnosticate cu ADHD se concentrează cu dificultate și au dificultăți în ceea ce privește organizarea sarcinilor. De asemenea, agitația este una dintre caracteristicile acestei afecțiuni.

Pe lângă ADHD, Delia Matache se confruntă și cu efectele sindromului Peter Pan. Acest tip de tulburare a fost descoperită în anul 1983 și vizează pe cei care refuză să crească. Persoanele afectate de acest sindrom aleg să se închidă în lumea copilăriei, evitând responsabilitățile unui adult. De altfel, acest sindrom îi afectează în general pe bărbați. 

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat.”, preciza artista, în urmă cu un an.

Delia,

Sursa foto Youtube

Delia se confruntă cu misofonia și anxietatea

Cântăreața se confruntă și cu misofonia. Astfel, aceasta este extrem de sensibilă la sunetele puternice. Persoanele care nu pot gestiona efectele acestei afecțiuni pot prezenta episoade de agresivitate sau pot să se izoleze. De asemenea, Delia suferă și de anxietate.

„Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, a mai spus aceasta.

Pentru a sta departe de efectele acestor afecțiuni, cântăreața iese des în parc și merge în călătorii alături de partenerul ei de viață.