Cea mai bună grupă de sânge. Ce spun ultimele studii

Cea mai bună grupă de sânge. Ce spun ultimele studii Grupa de sânge. Sursa foto: Pixabay

Grupa de sânge ar putea juca un rol foarte important atunci când vine vorba despre longevitate și sănătate. Cercetătorii au constat că o anumită grupă sanguină încetinește îmbătrânirea.

Grupa de sânge care încetinește îmbătrânirea și te ferește de boli cronice

Scopul prezentului studiu a fost de a investiga asocierea dintre grupele de sânge și speranța de viață. Cercetătorii au comparat frecvențele grupei sanguine la 269 de centenari (persoane de peste 100 de ani) care trăiesc în Tokyo și cei din alte zone.

Iar dintre toate grupele de sânge, una este considerată că ar încetini îmbătrânirea. Cercetătorii spun despre această grupă de sânge că prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și boli cronice legate de înaintarea în vârstă.

Totuși, aceste constatări pot varia în funcție de factorii genetici și stilul de viață. De asemenea, cercetătorii britanici spun că există o legătură între grupele de sânge și rata de îmbătrânire a organismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba despre grupa sanguină B

S-a dovedit că cea mai lentă îmbătrânire naturală are loc la cei cu grupa de sânge a treia (B). Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că celulele lor măduvei osoase trec în sânge, îmbunătățind astfel calitatea acestuia și, pe măsură ce acesta. au fost, sunt în mod constant întineriți.

Deși proprietarii primei grupe sanguine (0) îmbătrânesc mai repede, printre aceștia au fost identificați cei mai mulți centenari din lume. Ei ajung la concluzia că rata de îmbătrânire nu este proporțională cu speranța de viață. Fapte interesante despre tipurile de sânge Sângele este împărțit în 4 grupe – cele patru grupe sanguine principale depind dacă aveți două antigene specifice, A și B, potrivit sursei citate.

Donarea De Sânge, Donații De SângeGrupa de sânge care încetinește îmbătrânirea. Sursa foto: Pixabay

Cum arată sistemul de grupe sanguine ABO

Descoperirile sugerează că grupa de sânge B ar putea fi asociată cu o longevitate excepțională. Dr. Carol DerSarkisian spune că acesta este sistemul de grupe sanguine ABO:

  • Grupa A are antigenul A și anticorpul B (beta)
  • Grupa B conține antigenul B și anticorpul A (alfa)
  • Grupa AB conține antigenele A și B, dar nu există anticorpi A și B (alfa și beta)
  • Grupa O nu are antigene A sau B, dar are atât anticorpi A cât și B (alfa și beta).

Al treilea tip de antigen se numește factor Rh. Fie ai acest antigen (grupa ta de sange este Rh+ pozitiv), fie nu ai acest antigen (grupa ta de sange este Rh- sau negativ). Transfuzia de sânge se efectuează luând în considerare grupul și factorul Rh. Este mai sigur să transfuzi sânge care se potrivește cu grupul și factorul Rh dintre donator și primitor.

Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt considerate donatori universali de transfuzii de sânge. În timp ce persoanele cu grupa AB (IV) sunt considerate destinatari universali – pot primi sânge din orice grup. Cea mai rară grupă de sânge este AB negativ. Afectează mai puțin de 1% din populația lumii, informează doctorulzilei.ro.