Richard M Sherman a murit la 95 de ani. Compozitorul a făcut istorie cu „Mary Poppins” și „Pisicile aristocrate”

Richard M Sherman a murit la 95 de ani. Compozitorul a făcut istorie cu „Mary Poppins” și „Pisicile aristocrate” Disney. Sursa foto Arhiva EVZ

Compozitorul Richard M Sherman, care a scris melodii pentru multe filme Disney, a murit la vârsta de 95 de ani, în Beverly Hills. El și fratele său au primit două premii Oscar, în 1965, pentru melodiile din „Mary Poppins”. Aceștia au scris piese și pentru ”Trust in Me” din ”Cartea junglei” şi ”Truly Scrumptious” din ” Chitty Chitty Bang Bang”.

A murit Richard M Sherman

Disney a anunțat că Sherman a murit „din cauza unor afecţiuni specifice vârstei” la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles. Fraţii Sherman au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2005 şi au primit Medalia Naţională a SUA pentru Arte, în 2008.

richard m sherman

Richard M Sherman. Sursa foto Facebook.

„Pisicile aristocrate”, „Bedknobs and Broomsticks” şi scurtmetraje cu Winnie the Pooh sunt printre alte filme Disney care au inclus versurile şi muzica lor.

S-a făcut film despre Richard M Sherman

Cei doi frați s-au făcut cu adevărat remarcați în filmul din 2013 „Saving Mr. Banks”, care spune povestea producerii lui „Mary Poppins”. Lansat la un an de la moartea fratelui său, în martie 2012, filmul îi are pe Jason Schwartzman şi B. J. Novak în rolurile celor doi fraţi care au compus şi scris cântecele hit ale fimului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piesa lor plină de energie „Supercalifragilisticexpialidocious” a devenit un hit, intrând în Billboard Hot 100 în 1965.

De-a lungul carierei sale de 65 de ani, Sherman a devenit parte din „cercul restrâns de talente creative” al Walt Disney, a mais pus compania. El s-a născut la New York, în 12 iunie 1928, şi a câştigat trei premii Grammy, primind 24 de discuri de aur şi de platină. Munca lui a fost recompensată cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.

A scris peste 150 de piese la Disney

Fraţii Sherman au scris peste 150 de piese la Disney, inclusiv pentru filmul din 1961 „Capcană pentru părinţi”, care a fost relansat în 1998, cu Lindsay Lohan, pe atunci un copil.

Sherman a continuat să joace un rol activ, producând melodii chiar la o vârstă înaintată. În 2023, el a scris un nou cântec alături de compozitorul Fabrizio Mancinelli pentru scurt-metrajul animat al legendei Disney Andreas Deja ”Mushka”.

Sherman era căsătorit cu Elizabeth Sherman, cu care avea copii şi nepoţi. Înmormântarea sa va avea loc în 31 mai, în California, potrivit BBC.