Bucureștiul, cea mai ieftină destinație din Europa. Prețul pentru o zi petrecută în Capitală

Bucureștiul, cea mai ieftină destinație din Europa. Prețul pentru o zi petrecută în Capitală Sursa foto: Pixabay

Capitala României atrage atenția turiștilor din străinătate datorită prețurilor reduse. Mulți dintre cei care ajung în București sunt de părere că destinația este una ieftină, față de alte mari capitale ale Europei. Astfel, acesta apare în topurile internaționale ca fiind una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță.

București a fost desemnat cel mai ieftin loc de vizitat din Europa

Anual, peste un milion de turiști din străinătate ajung în România și vizitează Capitala. Aceasta a fost inclusă în topul internațional al celor mai ieftine destinații europene.

Străinii care ajung în București alocă pentru de vizitare „doar” 331 de dolari. Acest total include costurile legate de mâncare, transport, călătorii interne cu trenul sau cu autobuzul, vizitele la obiective turistice și cazarea.

București

Sursa foto: Pixabay

Alte capitale europene incluse în top

Prețul total pentru un turist care ajunge în București a fost estimat de experții de la  Flight Hacks. Aceștia au analizat costul mediu zilnic al nevoilor tipice de vacanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

După Capitala României, Varșovia ocupă locul doi în acest top. Conform estimărilor, turiștii care vizitează acest oraș alocă în medie 339 de dolari pe zi. De asemenea, Sevilla se numără printre destinațiile cu prețuri accesibile din Europa.

Costul total pentru o zi petrecută în București

Turiștii din străinătate alocă 331 de euro pentru o zi petrecută în Capitala României.  Polonia are două orașe în top 10 cele mai accesibile destinații de vacanță din Europa. Cracovia ocupă locul al patrulea în acest clasament. Aceasta este urmată de Istanbul, Praga, Riga, Palermo, Porto și Frankfurt.

Hotel

Sursa foto: Flynt | Dreamstime.com

Potrivit estimărilor făcute de experți, Bucureștiul mai are un avantaj în fața altor destinații din clasamentul respectiv. Este vorba despre cel mai ieftin preț la hotel, acesta ajungând la 164,86 de dolari pe noapte.

„Dar nu doar mesele la prețuri accesibile fac ca vizitarea Bucureștiului să merite. Străzile din Orașul Vechi sunt încărcate de istorie, în timp ce fermecătorul Muzeu Micul Paris, cunoscut și sub numele de Muzeul Micul Paris, este o necesitate pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării. Pentru doar 50 de dolari, fanii literaturii și a tot ceea ce este înfricoșător pot face o excursie de o zi din București în Transilvania și pot explora Castelul Dracula sau Castelul Bran”, arată cei care au realizat topul.