Destinația europeană cu cele mai accesibile prețuri. Poți lua masa cu doar trei euro

Destinația europeană cu cele mai accesibile prețuri. Poți lua masa cu doar trei euro Vilnius. Sursa foto: Pixabay/ Sebastian

Dacă te gândești să pleci într-o vacanță, dar bugetul tău este limitat, ar fi o idee bună să iei în calcul Vilnius, capitala Lituaniei, unde poți găsi cele mai accesibile prețuri.

Studiul realizat de o instituție britanică a comparat costurile city-break-urilor în 37 de orașe europene, atât în general, cât și pentru categorii specifice, precum cazare, masă și atracții turistice.

Așa cum era de așteptat, în topul celor mai accesibile destinații se regăsesc predominant orașele din Europa de Est.

Vilnius, destinația de vacanță la prețuri extrem de mici

„Puteți petrece ore întregi rătăcind prin concepția sa de arhitectură, de la clădirile civile baroc fastuoase până la bisericile gotice. Admirați biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatră trandafirie, foarte ornamentată, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața omonimă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fața clădirii, veți găsi țiglă Stebuklas (care se traduce prin „miracol” în engleză). Acesta marchează punctul de plecare al Căii Baltice, un lanț uman format la 23 august 1989 de două milioane de oameni în Estonia, Letonia și Lituania - cel mai lung lanț uman neîntrerupt din istorie - ca un act de protest împotriva ocupației sovietice”, scrie Forbes.

Vacanță

Vacanță. Sursa foto: Dreamstime.com

Cei care vor o vacanță cu puțini bani șidoresc să se bucure de mâncare accesibilă au numeroase opțiuni în Vilnius.

Aici, orașul este recunoscut pentru cantinele sale, care oferă preparate tradiționale din perioada sovietică.

La Zilvino Restoranas, puteți gusta un bol de borș de sfeclă roșie bogat în arome sau o porție de šiupininė sriuba (cunoscută și ca supă pentru mahmureală) pentru mai puțin de trei euro.

Cel mai scump oraș din Europa: Amsterdam

Pe locul doi în topul destinațiilor de vacanță accesibile se află Lisabona, capitala Portugaliei. Deși costul mediu al cazării la hoteluri de trei stele a crescut cu 26%, prețurile pentru mese, băuturi și alte bunuri turistice rămân atractive.

Lille, în Franța, a urcat șapte poziții și a ocupat locul al treilea, beneficiind de o scădere cu 30% a costurilor de cazare.

Lisabona

Lisabona. Sursa foto: Pixabay/ Cristina Macia

La polul opus, Amsterdam, din Olanda, este considerată cea mai scumpă destinație de vacanță.

Această constatare survine în ciuda unei scăderi a prețurilor cu 8,3%, reprezentând a noua cea mai semnificativă reducere din toate orașele analizate.