Florin Piersic rămâne la Spitalul Foișor. Alexandru Rafila a anunțat următorii pași din tratament

Florin Piersic rămâne la Spitalul Foișor. Alexandru Rafila a anunțat următorii pași din tratament Actorul Florin Piersic; Sursa foto: Arhiva EVZ

Alexandru Rafila a spus că Florin Piersic nu va fi transferat de la Spitalul Foișor în următoarele 48 de ore. Ministrul Sănătății spune că urmează să aibă loc o monitorizare a pacientului.

Florin Piersic nu va fi transferat de la Spitalul Foișor

Alexandru Rafila spune că tratamentul cu antibiotic va continua și în zilele următoare:

„Continuă tratamentul antibiotic, în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului.

La un moment dat, intervenția chirurgicală trebuie să se încheie, din punct de vedere al plăgii operatorii. Vom vedea în continuare pașii pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară, că există cardiolog, anestezist, infecționist și medicul ortoped, care îl îngrijesc foarte bine, îi felicit și le mulțumesc tuturor”, afirmă Alexandru Rafila.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Piersic, actor

Alexandru Rafila și Marel Ciolacu l-au vizitat pe actor duminică

Ministrul spune că Florin Piersic nu va fi transferat în următoatele 48 de ore.

Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi dimineața, la Spitalul Foișor, pentru a primi tratament ortopedic.

Medicii de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” au spus că actorul este stabil. Din cauza vârstei și a altor afecțiuni, pacientul este vulnerabil.

Florin Piersic

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat de la Cluj-Napoca la București cu o aeronavă SMURD

Florin Piersic a fost supus joi unei intervenţii pentru scoaterea protezei de genunchi. Aceasta i-a provocat o infecție severă, potrivit reprezentanților Spitalului Foișor.

Ei precizează că actorul se mobilizează şi are încredere în procesul de recuperare:

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 12.05.2024 de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii”, au anunțat reprezentanții Spitalului Foișor.

Sâmbătă, Spitalul Foişor anunţa că starea actorului s-a ameliorat. Ei au precizat că actorul este cooperant şi s-a ridicat în picioare la marginea patului.