Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi grindină. Zonele afectate

Cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi grindină. Zonele afectate Meteo. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. ANM a emis o alertă cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi grindină,duminică, pentru mai multe zone ale țării. Meteorologii anunță vreme rea pentru zone din  Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei şi în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Occidentali.

Prognoza meteo actualizată. Cod galben de vreme rea

ANM a emis o avertizare generală, cod galben, valabilă până duminică, la ora 23.00, de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.

Potrivit ANM, duminică,  în intervalul orar 12 - 23,în mai multe zone, va fi  instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Occidentali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furtună, Vreme, TunetPrognoza meteo actualizată. Cod galben de vreme rea. Sursa foto: Pixabay

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, se arată în avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie. Pe parcursul nopţii de duminică spre luni (12/13 mai) va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

ANM a emis și o prognoză specială și pentru București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până luni dimineață.

Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice.Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10...15 l/mp) și posibil descărcări electrice.Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35...45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, se arată în alerta emisă de ANM.