Alianța Dreapta Unită, start cu stângul în campania electorală. Mitingul de la Timișoara, un fiasco

Alianța Dreapta Unită, start cu stângul în campania electorală. Mitingul de la Timișoara, un fiasco Sursa foto: Arhiva EvZ

Mitinul organizat de Alianța Dreapta Unită la Timișoara a fost un eșec total. Evenimentul ar fi trebuit să fie unul grandios, în realitate, sala Olimpia a fost aproape goală. Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban decontează astfel un prim eșec de proporții chiar în pragul campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie.

Alianța Dreapta Unită, start stângaci în campanie electorală

Alianța Dreapta Unită nu a reușit să-și mobilizeze nici electoratul și nici membrii de partid astfel încât evenimentul de lansare să fie considerat un miting de susținere. Cu toate că evenimentul a fost intens promovat pe rețelele de socializare, mai bine de jumătate din locurile din sală au rămas goale.

Eșecul este cu atât mai răsunător cu cât liderii au ales ca dată pentru mitingul de suținere Ziua Europei, o zi cu însmenătate istorică deosebită. Din păcate pentru liderii partidelor din Alianța Dreaptă Unită, începutul de campanie este unul stângaci cu lipsă de entuziasm din partea participanților.

drulă

Cătălin Drulă. Sursa foto: Facebook

Sala Olimpia din Timișoara aproape goală

Mitingul de susținere a reprezentat, de fapt, lansarea campaniilor electorale pentru alegerile din 9 mai. După cum a recunoscut și Diana Buzoianu, parlamentarul USR prezent în mai toate studiorile de televiziune. Reprezentanții Dreptei s-au folosit de prilej pentru a lansa și sloganul campaniei „Alege România Modernă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Discursurile liderilor nu au reușit să anime puțina audiență prezentă în sală. Primul care a luat cuvântul a fost Dominic Fritz. Apoi a urmat partenerul său de alianță Alin Nica, membru fugărit de Nicolae Ciucă din PNL. Ulterior, la pupitru au urcat liderii naționali ai formațiunilor politice din cadrul alianței, Eugen Tomac și Ludovic Orban.

Mutare surpriză pe scena politică. Partidul care revine în forță

Eugen Tomac. Sursa foto: Facebook

Alianța Dreapta Unită a decontat primul eșec politic

După evenimentul de la Sala Olimpia, membrii Alianței Dreapta Unită s-au deplasat în Piața Unirii pentru a marca startul campaniei electorale, prin lipirea primelor afișe electorale.