Autoritățile au astupat craterul din Slănic. Ce se întâmplă cu persoanele evacuate

Autoritățile au astupat craterul din Slănic. Ce se întâmplă cu persoanele evacuate Sursa Foto: Arhiva EVZ

Operaţiunile de umplere a surpării de pe strada 23 August din Slănic Prahova au fost finalizate. Anunțul a fost făcut de prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu.

Craterul din Slănic Prahova a fost astupat

Prefectul judeţului Prahova a anunțat că operaţiunile de umplere a surpării de pe strada 23 August au fost finalizate. În următoarele ore va avea loc operațiunea de compactare a umpluturii.

Mai mult decât atât, prefectul îi anunță pe cetățeni că eventualele tasări ale acestei lucrări sunt normale.

În cazul în care vor observa astfel de fenomene în locul respectiv, cetăţenii sunt rugaţi să își păstreze calmul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Slănic Prahova

Persoanele evacuate pot intra însoţite de personalul de pază pentru a-şi verifica bunurile

Restricţiile de circulaţie pietonale şi auto pe tronsonul respectiv rămân în vigoare, inclusiv perimetrul de siguranță.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă vor pune în vigoare în perioada următoare concluziile specialiştilor referitoare la măsurile adoptate.

Săptămâna trecută, o stradă din oraşul prahovean Slănic s-a surpat pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi. Adâncimea craterului de doi metri a dus la evacuarea a peste 40 de localnici din zonă.

ISU

Comunicatul emis de Instituția Prefectului Prahova

Instituția Prefectului Prahova a emis un comunicat despre lucrările desfășurate în Slănic:

„Prefectul județului Prahova, domnul Emil Drăgănescu, informează cetățenii din Slănic și mass-media, faptul că operațiunile de umplere de pe strada 23 August au fost finalizate. În orele următoare, se vor executa operațiuni de compactare a umpluturii.

De asemenea, prefectul informează opinia publică, faptul că eventualele tasări ale acestei lucrări sunt normale. Dacă vor observa astfel de fenomene în locul respectiv (suprafața craterului), cetățenii sunt rugați să înțeleagă că nu există motive de panică, ci este un aspect obișnuit în astfel de proceduri.

În ceea ce privește situația persoanelor evacuate, măsura rămâne în vigoare. Totuși, persoanele respective pot intra însoțite de personalul de pază pentru a-și verifica bunurile. De asemenea, se mențin restricțiile de circulație, atât pietonale, cât și auto, pe tronsonul respectiv, precum și perimetrul de siguranță.

În perioada imediat următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slănic, vor pune în aplicare concluziile specialiștilor referitoare la măsurile adoptate”, se arată în comunicat.