Avalanșă de apeluri de urgență, în Republica Moldova, în doar 10 zile

Avalanșă de apeluri de urgență, în Republica Moldova, în doar 10 zileSursa foto. Pixabay

10 zile de foc, în Republica Moldova, pentru operatorii care preiau apelurile de urgență. A fost înregistrat un număr record de solicitări în perioada 1 - 10 aprilie. Așa că Serviciul național unic pentru pentru apelurile de urgență 112 a avut serios de muncă. Potrivit datelor statistice, media zilnică a fost de 6.154 de apeluri de urgență.

Mii de apeluri de urgență, în Republica Moldova, în doar câteva zile

Din numărul total, apelurile de urgenţă reale reprezintă un procent de 57 %. Iar cele mai solicitate intervenții, conform indicatorului de eveniment au fost astfel:

Hipertensiunea arterială – 4639 apeluri; Contra vieții și sănătății persoanei – 3458 apeluri; Boală nediagnosticată – 2863 apeluri; Dureri abdominale sau de spate – 2761 apeluri; Copil bolnav – 2582 apeluri; În domeniul transporturilor – 2039 apeluri; Dureri toracice – 1760 apeluri; Căderi și alte accidente – 984 apeluri; Patrimoniale – 772 apeluri; Dispnee 700 apeluri.

Ce arată datele statistice puse la dispoziție de autoritățile din Basarabia

Conform datelor statistice, din punct de vedere al localizării geografice, cele mai multe apeluri provin din Chișinău, urmate de Bălți, Orhei, Cahul și Ungheni.

„Cel mai frecvent, locuitorii municipiului Chișinău raportează la 112 situații legate de cazurile de poliție, cum ar fi evenimentele în domeniul transporturilor(1399 apeluri): parcările neautorizate și blocarea accesului; contra vieții sănătății persoanei(1279 cazuri): conflict, persoane agresive, persoane agresate”, se precizează într-un comunicat ce a fost emis de Serviciul 112.

Ce persoane au apelat cel mai des numărul de urgență 112 în intervalul 1 - 10 aprilie, conform cifrelor oficiale

În intervalul aflat în discuție, conform clasificatorului de vârstă, numărul de urgență 112 a fost apelat după cum urmează:

Persoane vârstnice 7985 apeluri Adulți 5237 apeluri Tineri 1973 apeluri Minori 2445 apeluri. Responsabilii amintesc că numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit, doar atunci când este necesară intervenţia serviciilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care există un risc asupra vieții, sunt amenințate sănătatea individului sau a populației, proprietatea privată până la cea publică, mediul, ordinea publică, conform realitatea.md.