Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă. Tatăl uneia dintre victime, pe culmile disperării: Să vă fie rușine!

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă. Tatăl uneia dintre victime, pe culmile disperării: Să vă fie rușine! Vlad Pascu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Judecătorii din Mangalia au respins cererea de schimbare a încadrării pedepsei. Părinții victimelor ucise în accidentul de la 2 Mai, au luat parte la procesul de astăzi. Tatăl lui Sebastian, adolescentul care a murit în accident, a părăsit sala de judecată cu lacrimi în ochi. De asemenea, mama Robertei a avut nevoie de îngrijiri, după ce i s-a făcut rău.

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă. Nu se schimbă încadrarea pedepsei

La termenul de azi, Judecătoria Mangalia a decis că Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă. Astfel, cererea de schimbare a încadrării pedepsei a fost respinsă de judecători.

Pentru această infracțiune, pedepsele prevăzute în lege variază între 3 și 10 ani de închisoare. La termenul anterior, familiile victimelor au cerut instanței, prin intermediul avocatului, reîncadrarea faptei la omor calificat, unde pedeapsa este detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Părinții victimelor, la capătul răbdării

Procesul de la Mangalia nu a fost lipsit de incidente. Tatăl uneia rijtre victime ieșit din sala de judecată, după ce judecătoarea a spus că tinerii nu circulau regulamentar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Proces,

Sursa foto: Arhiva EVZ 

„Le-am spus <Să vă fie rușine!>. Judecata o să i-o fac eu. ”, a spus tatăl lui Sebastian.

De asemenea, mama Robertei și-a exprimat revolta, precizând că Vlad Pascu vrea să scape de pedeapsă.

„Până la urmă vor să ne scoată copiii noștri vinovați.”, a afirmat aceasta.

Vlad Pascu

Vlad Pascu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu, judecat la Mangalia

Înainte de al treilea termen în proces, tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii omorâți în accidentul de la 2 Mai, a precizat își dorește ca judecătorii să schimbe încadrarea pedepsei.

„Sper să se schimbe astăzi încadrarea şi să treacă de la ucidere din culpă la omor calificat. Să îşi plătească pedeapsa”, a declarat bărbatul joi, la sosirea la Judecătoria Mangalia,

Totodată, acesta a lăsat de înțeles că nu va depune nouă cerere de recuzare a judecătoarei.

„Nu mai doresc nimic. Doresc oriunde, orice judecător, dar măcar să se judece corect şi să scăpăm odată. Am înţeles că dacă se schimbă încadrarea o să se mute la Constanţa. Sper să se schimbe încadrarea şi să judece cineva care poate să judece acest caz”, a adăugat bărbatul.

Miercuri, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a acestui proces.