Nicușor Dan pândește, de la geam, venirea ciorilor în Cișmigiu. Le așteaptă cu artificii

Nicușor Dan pândește, de la geam, venirea ciorilor în Cișmigiu. Le așteaptă cu artificii Sursa Foto: Arhiva EVZ

În plina campanie electorală, edilul Capitalei, Nicușor Dan, a abordat  principalele probleme pe care le au bucureștenii. Printre altele, primarul general a adus în discuție situția parcurilor și a ciorilor extrem de deranjate pentru bucureșteni.

Nicușor Dan declară război ciorilor din Cișmigiu

După curățenia de primăvară, anumite lucruri din parcul Herăstrău și Cișmigiu pare că s-au mai așezat, însă Nicușor Dan recunoaște că administrația pe care o conduce încă nu a rezolvat problema ciorilor, deși au pus în pratică trei metode recomandate de specialiști.

Megafoanele amplasate în Cișmigiu au fost ineficiente în fața celor câteva mii de ciori. Mizeria pe care înaripatele o lasă în urmă cu greu poate fi suportătă, atât vizual cât și olfactiv. Cu toate acestea, Nicușor Dan mai are o metodă prin care speră să rezolve problema ciorilor.

Ciori

Ciorile din Cișmigiu Sursa foto: EVZ

Trei metode ineficiente

„Cel puțin am încercat (n.r. rezolvarea problemei cu ciorile), 3-4 metode care nu au reușit. Ne-am dus și la specialiști, nu am reușit. Deocamdată nu au venit; vin în mai-iunie și pleacă prin octombrie. Nu au venit deocamdată, văd foarte bine pe geam de la mine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când o să vină, o să încercăm a patra metodă, aceasta cu zgomote, așa-numitele artificii. Probleme sunt, ele sunt câteva mii, care dimineața pleacă, seara se întorc și mirosul excrementelor - asta este problema cu ele“, a explicat Nicușor Dan.

Nicușor Dan

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Soluția propusă de Nicușor Dan

Pe lângă artificii, primarul general are în vedere utilizarea  unor instalații de lasere. Nicușor Dan spune că arborii înalți din Centrul Capitalei reprezintă habiatul ideal pentru ciori. Doar în vara anului trecut, Primăria Capitalei a investit 500.000 de lei pentru instalarea unor sisteme de sonorizare. Însă, ciorile sunt printre cele mai inteligente păsări, drept dovadă s-au obișnuit destul de repede cu această tactică.

Dacă megafoanele din Parcul Cișmigiu nu au reușit să sperie păsările care lasă mizerie, au reușit în schimb să-i înlăture pe vizitatori, în mare parte pensionari deranjați de sunetul produs de boxe. În aceste condiții, Primăria București caută altă alternative pentru a rezolva problema ciorilor.