Explozie la Petromidia. A fost activat planul roșu de intervenție

Explozie la Petromidia. A fost activat planul roșu de intervenție Sursa foto: Arhiva EvZ

Un incident grav a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia. O explozie cu mari degajări de fum s-a produs în urmă cu puțin timp pe platforma rafinăriei din Constanța. Din fericire, deflagrația nu a fost urmată și de incendiu.

Explozie la Rafinăria Peromidia

IGSU a anunțat că la nivelul județului Constanța a fost activat planul roșu de urgență. Numărul cadrelor medicale a fost suplimentat, iar la fața locului s-au deplasat șase autospeciale de stingerea a incendiului, trei ambulanțe SMURD și două autoscări.

La intevenția de la Rafinăria Petrmomidia au fost trimise și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Slobozia, precum și o autospecială de stingere de la Stația de pompieri Fetești.

Acuzaţia unui supravieţuitor de la Petromidia

sursă foto: Arhiva EvZ

A fost activat planul roșu de intervenție

„Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din  cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești”, au transmis reprezentanții ISU.

Deflagraţia de la Petromidia s-ar fi produs din cauza unui cablu

Potrivit primelor informații ar fi explodat o conductă de benzină, 20 de muncitori s-au autoevacuat. Potrivit ISU Constanța, flăcara a fost stinsă, iar echipajele de pompieri acționează pentru răcire. Până la ora redactării articolului nu au fost raportate victime. Se pare că deflagrația ar fi fost provocată de un cablu.

Nu este singurul incident de acest fel. În urmă cu trei ani, în iulie 2021, o explozie produsă la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. După care, doi ani mai târziu în luna iunie un pompier a fost rănit din cauza unui incendiu la instalația de distilare a motorinei de la Rafinăria Petromidia.