Orașul din România cu apă vindecătoare. Turiștii iau cu asalt acest loc binecuvântat

Orașul din România cu apă vindecătoare. Turiștii iau cu asalt acest loc binecuvântat Sursă foto: captură video Youtube

Un oraș din Maramureș este  una dintre cele mai lungi așezări din țară.  Are 52 de kilometri și este renumit pentru calitatea izvoarelor de ape minerale bicarbonatate, calice, magneziene, feruginoase, ideale pentru tratamentele alternative, în cazul unor boli grave, spun naturopații. Este vorba despre orașul Borșa, aflat la extremitatea estică a județului Maramureș, la baza Masivului Rodna.

Orașul cu lac în formă de hartă. Se află în România și este de-o frumusețe rară

Lac din Borsa

Lac din Borsa

Orașul Borșa se întinde pe o suprafață generoasă de 47.482 hectare, fiind una dintre cele mai întinse așezări din țară. Lungimea sa, măsurată de-a lungul șoselei care o traversează, începând de la Valea Hotarului până la Gura Țibăului (Râul Țibău), atinge 52 km.

Accesul în Borșa este asigurat de către drumurile naționale DN18 și DN17C. DN18 leagă localitatea de Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeul de Sus, Moisei, Prislop (Maramureș), și Șesuri, traversând Pasul Prislop și conectându-se la DN17 care duce către Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, și Bistrița. DN17C face legătura cu Bistrița, Năsăud și Dej, notează știrileprotv.ro. 

Peisajele din Borșa îi fascinează pe turiști. Cascada Cailor și Lacul Știol, care pare sub forma unei hărți,  sunt unele dintre cele mai atractive obiective turistice din Borșa.  Drumul către această minunăție naturală oferă ocazia de a admira peisajele mărețe ale Munților Rodnei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzeul Rădăcinilor din orașul Borșa Muzeul Rădăcinilor

Sursă foto: Muzeul RadacinilorPasul Prislop este situat la  cea mai mare altitudine din Carpații Orientali. În acest loc se află Muzeul Rădăcinilor,  expoziție unică, născută  din pasiunea  pasiunea de-o viață a lui Ștefan Grec, cel care și-a dedicat ultimii 40 de ani colecționării de rădăcini de arbori cu forme inedite. Cele peste 100 de exponate prelucrate care alcătuiesc colecția sunt adăpostite într-o modestă casă bătrânească acoperită cu draniță așa cum se prezintă public instituția mai sus menționată.