Primul aeroport privat din România, construit de ucraineni lângă Capitală. Valoarea investiției

Primul aeroport privat din România, construit de ucraineni lângă Capitală. Valoarea investițieiSursa Foto: Arhiva EVZ

Primul aeroport privat din România va fi construit lângă București. Proiectul va fi realizat prin firma afaceristului Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și avioane.

Primul aeroport privat, construit lângă Capitală. Documentația a fost finalizată

Firma deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și avioane, va concretiza acest plan. De construcția primului aeroport privat din România se va ocupa o companie din Ucraina.. 

Investiția se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro. Documentele pentru începerea lucrărilor au fost semnate. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întruniri organizate de Consiliul Județean Ialomița. Prezent la eveniment a fost și Victor Ponta.

Unde va fi construit

Consiliul Județean Ialomița a atribuit, pe 18 martie, contractul de concesiune pentru terenurile fostului aerodrom militar Alexeni, situat în apropiere de București. Noul aeroport va avea un terminal pentru pasageri cu o suprafață de 30.000 de mp. Conform planului, capacitatea de procesare va fi de 6,5 milioane de pasageri anual.

Aeroport

Sursa foto: Facebook/ CJ Ialomița

Construcția va include și un terminal cargo de 20.000 de mp. Aceasta ar urma să poată gestiona mai mult de 10.000 de tone de marfă anual.

De asemenea, în perimetrul respectiv se va construi un hangar de 30.000 de metri pătrați. Acesta va include un centru de mentenanță și reparații a avioanelor, precum și o școală de aviație, vamă și stații de încărcare.

Conform planului investitorilor, un parc fotovoltaic ar urma să asigure independența energetică a aeroportului.

Aeroport privat

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Ialomița

Investiția totală pentru noul aeroport

Investiția totală este estimată la 400 de milioane de euro, iar durata construcției va fi de patru ani. Noul aeroport va fi localizat la 66 de km de București și ar putea reprezenta o alternativă pentru aeroportul Henri Coandă. Inițiatorii proiectului propun ca o parte dintre cursele low-cost să poată fi preluate de acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News