Popeye marinarul, din nou în cinematografe. Surpriza pregătită de un celebru scenarist

Popeye marinarul, din nou în cinematografe. Surpriza pregătită de un celebru scenarist Popeye Marinarul vs. Frank „Rocky” Fiegel. Sursa foto: Arhiva EvZ

Celebrul personaj Popeye marinarul revine pe marile ecrane, grație unui proiect cinematografic inedit, condus de scenaristul Michael Caleo. Popeye a făcut „cunoștință” cu fanii săi undeva pe la finalul anilor 1920, odată cu prima apariție a personajului în benzile desenate „Thimble Theater”.

Popeye, din nou în cinematografe

La aproape o sută de ani distanță de la prima apariție, studiourile Chernin Entertainment și King Features vor colabora pentru un proiect de lung metraj live-action, pentru a reînvia celebrul personaj. Pentru finalizarea proiectului a fost cooptat experimentatul scenarist Michael Caleo.

Scenaristul și-a pus amprenta unor producții celebre ca „The Sopranos”, „The Family” sau „Sexy Beast”, producții apreciate de cinefilii din toată lumea. Popeye a apărut pentru prima dată în cinematografe în anul 1980, regizat de Robin Williams. Inițial, criticii de film nu au apreciat pelicula.

Popeye marinarul revine în cinematografe

Sursa foto: Arhiva EvZ

Un periplu deloc constant

Însă, de-a lungul timpului filmul Popeye și-a consolidat satutul de cult, iar criticii și-au reconsiderat poziția. Pe parte financiară, Paramount Pictures a dat lovitura în anii 1980 cu pelicula regizată de Robin Willians. Cu un buget de numai 20 de milioane de dolari, „Popeye” a avut încasări de 60 de milioane de euro în întreaga lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2024 se marchează 95 de ani de la apariția lui „marinarului” care a apărut prima dată în banda desenată „Thimble Theather”. Popeye a fost apreciat ani la rând de generațiile anilor 1980-90. Personajul a fost inclus în zeci de seriale animate. A devenit atât de celebru, încât designeri celebri și-au inspirat colecțiile de îmbrăcăminte pentru bărbați după simpaticul personaj.

Popeye revine în cinematografe

Sursa foto:Arhiva EvZ

Popeye marinarul, imaginea celor de la McCall Farms

Deși toată lumea știe că Popeye devine invincibil atunci când consumă spanac, puțini cunosc faptul că în spatele desenului animat se află și o strategie de marketing. Personajul invincibil este imaginea celor de McCall Farms, potrivit news.ro.

Fanii încă devotați au lansat anul acest o serie de trailere adaptatea vremurilor noatre. Scurt-metrajele au adunat milioane de vizualizări. Trailere lansate de fanii lui Popeye ar putea inflența direcția creativă a personajului. Nu este exclus ca înn viitorul apropiat să-l vedem pe Dwayne Johnson în rolul celebrului personaj.