Colț de România, cu iz de Sicilia. Destinația este căutată de mii de turiști

Colț de România, cu iz de Sicilia. Destinația este căutată de mii de turiști

România este brăzdată de peisaje mirifice și locuri demne de a fi vizitate măcar o dată în viață. În țara noastră există un oraș care îi trimite pe turiști cu gândul la însorita Sicilia. De altfel, inclusiv climatul este asemănător cu cel din sudul Italiei, o raritate în țara noastră. Cei care au avut ocazia să viziteze Oravița, au descris experiența ca fiind una impresionantă.

Oravița, destinația care poate fi asemănată cu sudul Italiei

Oravița este localizată în Banat și a devenit o destinație tot mai căutată de turiști.  Acest oraș se găsește în județul Caraș Severin și cuprinde localitățile Ciclova Montană și Marile. De asemenea, alături de satele Agadici, Brădișoru de Jos, Broșteni și Răchitova, aceasta a devenit un punct de atracție principal.

Oravița

Sursa foto: Facebook

Orașul are 15.564 de locuitori, însă se distinge printr-un climat aparte, dar și o imagine fără cusur. Locul unic din inima Banatului, atestat pentru prima dată în anul 1697, era recunoscut drept "orașul superlativelor" în istoria României.

Climat blând

Climatul acestei regiuni este unul blând, fiind ușor comparabil cu cel din sudul Italiei, Spaniei sau Greciei. În acest oraș, temperaturile ajung și până la 42 de grade Celsius în luna iunie. De asemenea, iernile din această zonă sunt extrem de blânde, valorile termice din decembrie și ianuarie fiind destul de ridicate.

Din acest motiv, mulți turiști compară acest oraș cu cele din sudul Italiei. De altfel, zona este căutată nu doar în sezonul cald, ci și iarna sau toamna. Peisajele sunt splendide, iar locurile de cazare pe alese.

Oravița

Sursa foto: Facebook

Oravița, amprentă unică în istorie

În acest oraș s-au înregistrat mai multe premiere naționale. Printre acestea se numără construirea primului teatru și a primei căi ferate din România. De asemenea, Oravița găzduiește prima farmacie montană din țară, dar și prima fabrică de bere.

Primele documente legate de acest colț al României datează din 1697. Acestea sunt consemnate în Conscriptia lui Marsigli. Cu toate acestea, există dovezi care fac trimitere inclusiv la perioada neolitică.