Încă o moarte învăluită în mister. Vicrepreședintele Lukoil, Vitali Robertus, găsit fără suflare

Încă o moarte învăluită în mister. Vicrepreședintele Lukoil, Vitali Robertus, găsit fără suflare Sursă foto: captură video platforma X

Vicepreşedintele companiei petroliere ruse LUKOIL, Vitali Robertus, a murit subit, la vârsta de 54 de ani, a transmis compania, joi, 15 martie, fără a oferi detalii despre cauza decesului. Este cel de-al patru deces suspect care se înregistrează în rândul managerilor din cadrul companiilor LUKOIL.

Încă un deces suspect în cadrul companiei LUKOIL. Managerii companiilor petroliere de top, răpuși de boală subit

 

Potrivit Interfax, Vitali Robertus a fost găsit mort chiar în biroul său de la companie și ar fifost vorba, de fapt,  despre o sinucidere. Vicepreşedintele Lukoil ar fi fost găsit spânzurat cu un şiret. Poliţia  deschis o anchetă, care a sosit surprinzător de repede, a fost informată de colegii acestuia că în ultima vreme a existat o atmosferă tensionată la locul de muncă, iar vicepreşedintele însuşi avusese recent un conflict cu conducerea superioară, menționează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până la acest moment, se cunoaște faptul că  aproximativ  20 de manageri de top ai companiilor ruseşti de petrol şi gaze au murit în circumstanţe misterioase în ultimii doi ani. La Lukoil însăşi, acesta este al patrulea caz de moarte "subită" a unui manager de top.

Moarte în urma unei ședințe nereușite cu șamani

Eugen Milutinovici

Sursa foto: Dreamstime.com

În mai 2022, a murit fostul vicepreşedinte Aleksandr Subbotin. Potrivit presei, decesul ar fi survenit în timpul unei şedinţe nereuşite cu şamani, Subbotin încercând să îşi vindece problemele cu alcoolul cu ajutorul veninului de broască.

În urmă cu doar o lună, van Secin, fiul lui Igor Secin, directorul general al principalei companie petrolieră rusă Rosneft, a murit subit la vârsta de numai 35 de ani. Până la acest moment, nu s-a făcut publică posibila cauză a decesului. Moartea tânprului Secin a fost ținută secretă, timp de câteva săptămâni, Ivan Secin lucra şi el pentru Rosneft din martie 2014 şi chiar fusese decorat de  Vladimir Putin, când avea numai 26 de ani, pentru „ervicii deosebite aduse patriei”.