Campion mondial cu Argentina, pozitiv la testul antidoping. Final forțat de carieră

Campion mondial cu Argentina, pozitiv la testul antidoping. Final forțat de carieră Sursă foto: Ariva EvZ

Papu Gomez și-ar puta încheia cariera în cel mei neplăcut mod. Internaționalul argentinian a primit o suspendare de doi ani după ce ieșit pozitiv la un test antidoping.

Papu Gomez a fost suspendat pentru doi ani după ce a ieșit pozitiv la un test anti-doping in luna noiembrie 2022. Apărarea fotbalistului evaluează posibilitatea de a ataca decizia suspendării la TAS sau în Spania.

Papu Gomez suspendat pentru o perioadă de doi ani

Dacă decizia rămâne în vigoare este foarte probabil ca Papu Gomez să-și pună ghetele în cui. Anunțul suspendării a fost făcut chiar de tehnicianul Raffaelo Palladino. „Contestația a fost respinsă. Clubul se va ocupa să vă comunice orice altceva dacă va fi nevoie”, a transmis antrenorul celor de la Monza, potrivit Gazetta dello Sport.

Argentinianul a semnat cu contractul cu Monza în luna septembrie a anului trecut, iar testul antidoping datează de pe vremea când internaționalul evolua pentru Sevilla. După rezultatul testului antidoping, clubul de Monza a emis un comunicat în care a precizat că valorile pozitive au fost cauzate de un medicament luat pentru calmarea unui bronhospasm.

Ne puteți urmări și pe Google News
Papu Gomez, pozitiv la testul anti-doping

Sursa foto: Arhiva Evz

A câștigat Campionatul Mondial cu Argentina

Justificarea clubului nu a fost pe deplin crezută de jurnaliștii sportivi, mai ales că apelul a fost respins. Gomez are 36 de ani, iar o pauză atât de lungă îi poate aduce argentinianului finalul de carieră. Papu Gomez și-a trecut în palmares un titlu de campion mondial câștigat cu Messi și Argentina în 2022.

Argentinianul a bifat doar două meciuri în culorile celor de la Monza. În sezonul 2019/2020, Gomez a fost inclus în echipa sezonului UEFA Champions League și a fost votat cel mai bun mijlocaș din Serie A.

Final de carieră pentru Papu Gomez

Fost căpitan al Atalantei, Gomez a ajutat clubul din Bergamo să aibă o serie de sezoane de succes înainte ca o neînțelegere cu antrenorul Gian Piero Gasperini să-l determine să plece la Sevilla în ianuarie 2021.

Gomez este al doilea jucător din Serie A implicat într-un caz de dopaj în acest sezon. Mijlocașul Paul Pogba de la Juventus, Paul Pogba, a fost testat pozitiv la testosteron.