De ce a fost dusă Mioara Roman la azil, de fapt. Explicația Oanei Roman

De ce a fost dusă Mioara Roman la azil, de fapt. Explicația Oanei Roman Mioara și Oana Roman. Sursa foto: Arhiva EVZ

Oana Roman a explicat de ce a internat-o pe Mioara Roman la azil și de ce nu a avut grijă de ea acasă. Fiica lui Petre Roman a declarat că s-a săturat să audă zvonuri.

În 2022, Mioara Roman a fost internată la un centru special, unde avea parte de îngrijirea necesară și pentru care fiica ei plătea mii de euro lunar. Recent, Oana Roman a explicat de ce și-a dus mama la azil și de ce nu a avut grijă de ea acasă.

Oana Roman a răbufnit

„Pentru memoria mamei mele trebue să lămuresc niște lucruri, fără a intra în polemică sau controversă cu cineva, doar încerc să lămuresc ceva. Mama sigur și-ar fi dorit. Mama sigur e foarte deranjată de acolo de unde e de anumite lucuri și de anumite cuvinte care s-au folosit în toată perioada asta în legătură cu ea.

Consider că trebuie să se știe astfel încât să se înceteze cu speculațiile, cu datul cu părerea din partea unor oameni care habar nu au ce vorbesc. S-au trezit vorbind, apărând la televizor și bătând câmpii”, a spus Oana Roman, pe pagina sa de Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News
Oana Roman,

Oana și Mioara Roman. Sursa foto: Arhiva EVZ

De ce a ajuns Mioara Roman la azil

Oana Roman a povestit că a decis să își ducă mama la azil când a văzut că starea ei de sănătate se agravează și că nu mai poate face față. Ea a declarat că medicii i-au recomandat să o interneze într-un centru de specialitate.

„După cum mulți știți, din momentul în care starea de sănătate a mamei mele a început să se degradeze, eu am făcut un efort și am vândut casa în care stăteam și am cumpărat altă casă, astfel ca mama să stea împreună cu noi. Timp de doi ani și ceva, mama a stat cu noi în casă. Am avut grijă de ea, eu, Isa și doamna care ne ajută în casă, până în momentul în care nu s-a mai putut.

Mioara Romana murit la 83 de ani

Sursa foto Instagram

Afecțiunile pe care le avea începuseră să se agraveze. Avea nevoie de sprijin, nevoie și ajutor specializat, nu se putea face acasă. Acest lucru s-a întâmplat undeva prin 2021, spre sfârșit. În urma investigațiilor, toți doctorii au spus că necesită îngrijiri de specialitate. A început să meargă într-un centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici. Apoi, a fost din ce în ce mai greu să o aducem acasă. În anul 2022, am ales cel mai bun centru din România. Vreau să lămuresc un aspect în această privință”, a declarat fiica lui Petre Roman.

Oana Roman, deranjată de critici

Oana Roman a mai spus că s-a săturat ca azilul să fie văzut ca un lucru rău în România și să își dea cu părerea toți oamenii fără educație și bun simț. Ea a declarat că medicii de la clinică au ajutat-o foarte mult pe Mioara Roman și că aceasta a murit liniștită.

„În România, cuvântul azil are o conotație extrem de urâtă. S-a speculat și s-a vorbit foarte mult despre acest lucru și știu că ar fi deranjat-o foarte mult pe mama și mă deranjează foarte tare pe mine. Mama a fost într-un centru de îngrijiri unde costurile sunt de câteva mii de euro pe lună și unde serviciile sunt la un nivel atât de înalt, cum nu există în România.

S-au trezit să comenteze oameni care nu știu nimic și care din punctul meu de vedere și-au făcut niște păcate foarte mari, fără a avea informații concrete. (…) Sunt necivilizați, needucați și s-au trezit să vorbească la TV despre lucruri pe care nu le știu, când mama nici nu era înmormântată încă.

Prezența mamei mele într-un astfel de centru i-a prelungit viața la propriu. (…) Să o lase să se odihnească în pace pentru că sunt penibili, ignoranți și primitivi, ceea ce mama detesta cel mai mult. S-au trezit să comenteze când mama nu mai este” , a mai spus Oana Roman pe Instagram.