Clătite americane cu banane. Cel mai gustos mic dejun de weekend

Clătite americane cu banane. Cel mai gustos mic dejun de weekend

Rețete tradiționale de clătite este foarte de simplă, însă cea americană este considerată mai dificilă, având în vedere că preparatul final trebuie să iasă extrem de pufos și aspectuos. Cu ingrediente de calitate și puțină îndemânare, desertul obținut va fi peste așteptări.

Bananele vechi, care prezintă mici pete negre pe coajă, se pot transforma într-un desert fabulos. Pentru această rețetă de clătite americane, se pot folosi bananele coapte, acestea fiind mult mai dulci decât cele proaspete. Iată cat de ușor se poate obține un mic dejun sănătos și gustos.

Clătite americane cu banane

Acest desert este tot mai des întâlnit în meniul restaurantelor din România.  Clătitele americane pregătite în casă sunt mult mai gustoase, mai ales dacă sunt servite cu fructe de pădure, iaurt grecesc și miere.

Clătite

Clătite americane de post. Sursa foto: Dreamstime.com

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 300 grame de făină;
  • 2 ouă;
  • 180 ml de lapte;
  • 3 linguri de iaurt grecesc;
  • un praf de copt sau o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol cu marginile înalte se amestecă ouăle cu zahărul. Peste acestea se toarnă laptele și făina treptat, astfel încât să nu se formeze mici cocoloașe. După ce făina a fost încorporată complet, în compoziție se adaugă iaurtul grecesc și laptele.

Peste praful de copt se toarnă o linguriță de oțet și se amestecă. Acest lichid se adaugă peste compoziția de clătite.

De asemenea, în aluat se adaugă esența de vanilie praful de sare. Într-o tigaie anti aderentă, unsă cu unt, se toarnă aluat cu ajutorul unui polonic. Clătitele se coc câte două minute, pe fiecare parte. Atunci când sunt gata, acestea capătă o culoare aurie.

Clătite americane

Desert. Sursa foto: Dreamstime.com

Clătite americane cu banane

În funcție de preferințe, acestea pot fi ornate cu fructe de pădure, miere și iaurt.  De asemenea, acestea pot fi servite cu dulceață sau cremă de ciocolată.

În funcție de preferințe, acestea pot fi ornate cu fructe de pădure, miere și iaurt.  De asemenea, acestea pot fi servite cu dulceață sau cremă de ciocolată.

De asemenea, pentru un plus de gust și o textură crocantă, în compoziția de clătite se pot adăuga fructe de pădure, nuci sau fulgi de migdale.