Monica Lewinsky, de la rochița pătată la reclama pentru o companie de modă

Monica Lewinsky, de la rochița pătată la reclama pentru o companie de modă Monica Lewinsky. sursa: arhivă EVZ

Monica Lewinsky a fost un personaj extrem de controversat din cauza relației cu Bill Clinton, dar acum, la 50 de ani, a ajuns imaginea unei importante campanii de modă.

Monica Lewinsky l-a cunoscut pe Bill Clinton când avea doar 22 de ani. Ea și-a satisfăcut nevoile în timp ce el răspundea la telefoane de la congresmeni, dar la a treia întâlnire acesta i-a spus „puștoaico”. Monica a presupus că i-a uitat numele și a început un întreg scandal.

Acum, Monica Lewinsky are 50 de ani, vârsta președintelui de atunci al Statelor Unite. Aceasta a ajuns imaginea unei importante campanii de modă și este o inspirație pentru multe femei.

Monica Lewinsky, un personaj foarte controversat

Povestea vieții lui Lewinsky nu se rezumă la relația ei cu bărbații, ci la relația cu femeile. În anii 1990, poate că cea mai dureroasă parte a calvarului ei a fost reprezentată de femeile care s-au alăturat batjocurii, disprețului și abandonului. Acum, pentru multe femei din toate generațiile, ea a devenit un lider al rezistenței.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1998, un sondaj național publicat în The New York Times a arătat că doar 5 % dintre americani aveau o părere favorabilă despre Lewinsky, iar foarte puțini dintre aceștia erau femei. În timpul scandalului, gradul de loialitate al femeilor față de Clinton a crescut de fapt: un sondaj CNN/Gallup din 1998 a arătat că sprijinul femeilor pentru Clinton a crescut cu două puncte.

A ajuns o emblemă la 50 de ani

Acum, totul s-a schimbat. Săptămâna aceasta, Reformation, unul dintre cele mai interesante branduri de fashion, a ales-o pe Lewinsky pentru a-și prezenta linia de îmbrăcăminte în colaborare cu o campanie de „ieșiți la vot”.

Lauren Cohan, directorul de creație al Reformation, a vrut să se implice într-un proiect Monica Lewinsky. Pentru Cohan, Lewinsky a fost o figură pe care multe femei au găsit-o sau redescoperit-o ca pe o eroină personală.

Aceasta este considerată o sfântă protectoare a femeilor tinere ale căror vieți au fost ruinate cu ușurință de bărbați vicioși aflați la putere. Această reabilitare a început, a spus Cohan, odată cu discursul de la TED Talk al lui Lewinsky din 2015 despre Prețul Umilinței, primele sale cuvinte publice în zece ani. „Am fost ca și cum: „Uau, această femeie este incredibil de amuzantă și de inteligentă și, de asemenea, o gagică Ref””, a spus Cohan.

monica lewinsky

Sursa foto Youtubeh

„Vă amintiți o anumită imagine cu mine, să zicem, purtând o beretă?”, a spus Lewinsky în cadrul discuției, referindu-se la o fotografie cu ea și Clinton. „Acum, recunosc că am făcut greșeli, mai ales purtând acea beretă”.

Monica Lewinsky, curaj datorită mișcării #MeToo

Fosta parteneră a lui Bill Clinton a prins cu adevărat încredere când a apărut mișcarea #MeToo. O femeie lider al mișcării #MeToo i-a trimis un mesaj pentru a-i spune „Îmi pare rău că ai fost atât de singură”, iar Lewinsky a spus: „Aceste șapte cuvinte m-au destrămat”.

Prin intermediul discursului său de pe YouTube sau al celor 1,1 milioane de urmăritori de pe Twitter (în biografia sa scrie „fost model de beretă”), ea a găsit o rețea, o perspectivă nouă asupra coerciției puterii și un spirit ludic. După ani întregi în care a fost umilită și batjocorită, Monica a reușit să se pună pe picioare și să le arate tuturor că este o femeie puternică, potrivitThe Times.