Detalii despre apărarea lui Vlad Pascu. Cum vor avocații să-l scape de pușcărie

Detalii despre apărarea lui Vlad Pascu. Cum vor avocații să-l scape de pușcărie Vlad Pascu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul familiilor celor două victime ale lui Vlad Pascu crede că știe planul prin care apărătorii șoferului judecat pentru accidentul de la 2 Mai vor să-și salveze clientul. În opinia sa, autoritățile au o dublă măsură în analiza acestui dosar,

Adrian Cuculis, avocatul ce reprezintă familiile victimelor accidentului de la 2 Mai, crede că știe planul apărării lui Vlad Pascu. Avocatul a comentat modul în care a fost adus Vlad Pascu la penitenciar, protejat de polițiști pentru a nu fi văzut de nimeni. El a spus ce crede că intenționează apărătorii șoferului drogat să-l scape basma curată.

Adrian Cuculis știe care sunt planurile apărării

Avocatul a vorbit despre planurile avocaților pentru a-l scăpa pe Vlad Pascu de pușcărie. Totul a pornit de la incidentul de la instanță, când șoferul a fost protejat de polițiști în drumul spre tribunal. Adrian Cuculis a remarcat că Vlad Pascu nu avea cătușe la mâini când a intrat în instanță. Or, conform procedurilor, a spus el, cătușele sunt scoase abia în instanță.

„Când ați văzut ultima dată un inculpat scos din duba jandarmeriei, mă rog, poliție, penitenciare fără cătușe? Începem de aici cu discuția și observați că nu are cătușe la mâini. Cătușele sunt date jos, de regulă, în momentul în care persoana inculpată este pusă în boxa acuzațiilor și să intră în instanța de judecată pentru a exista un soi de, dacă vreți, egalitate de arme între acuzare și apărare”, a spus Adrian Cuculis.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia avocatului, nu Ministerul Justiției trebuia să trimită Corpul de Control al Poarta Albă, ci directorul Administrației Penitenciarelor.

„Dacă Alina Gorghiu (ministrul Justiţiei - n. red.) tot s-a decis să trimită Corpul de Control acolo, nu știu exact ce să controleze neapărat din funcția pe care o are... Dânsa acolo ar fi trebuit mai degrabă pe la directorul Penitenciarelor din România să vedem puțin un Corp de Control și de pe la MAI să vedem alte Corpuri de Control, nu neapărat de la Ministerul Justiției”, a spus Adrian Cuculis.

Instanța

Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Planul avocaților apărării

Avocatul Adrian Cuculis a spus care crede că ar fi planul apărării în cazul lui Vlad Pascu. El a prezentat despre planul apărării lui Vlad Pascu menit să-l scoată de la pușcărie.

„Haideți să ne uităm puțin cum, în penitenciar, la ultimul termen de judecată, Vlad Pascu avea un avocat lângă el, în timp ce era audiat prin videoconferință. Vă mărturisesc că niciodată nu s-a întâmplat să practic o asemenea procedură. De regulă, noi, avocații, suntem în sala de judecată. Sigur că, la cererea scrisă, inculpații și, poate chiar,  condamnațiii, în anumite situații, pot fi audiați din penitenciare prin videoconferință. Dar noi suntem îmbrăcați în robă în sala de judecată”, a mai spus Adrian Cuculis.

Potrivit spuselor sale acest aspect, pe care îl descrie ca ciudat, ar trebui cercetat de Corpul de Control. Cu atât mai mult cu cât, la termenul respectiv avocatul care se afla lângă Vlad Pascu a declarat că nu are mandat să-l reprezinte.

„Să ne spună cum s-a întâmplat, pentru că era un avocat care spunea că nu are mandat. Spunea că nu-l reprezintă pe Vlad Pascu și totuși se afla lângă Vlad Pascu în penitenciar, efectiv lângă el. Îl vedeai, o vedeam și pe avocată în camera respectivă”, a mai spus Adrian Cuculis la Antena 3.

Avocatul Cuculis

Avocatul Cuculis sursa foto. EVZ

Adrian Cuculis despre planurile lui Vlad Pascu

În opinia avocatului, ceea ce se întâmplă în dosarul Vlad Pascu nu este normal. Adrian Cuculis crede că se dorește salvarea lui Vlad Pascu, din închisoare, prin invocarea lipsei discernământului. El a spus că vor fi făcute expertize pentru ca Vlad Pascu să fie eliberat din închisoare.

„Eu vă spun doar atât. Sursele sunt protejate, și nu o să le devoalez. Dar se lucrează la un plan și vă spun treaba asta în exclusivitate pentru a-l scoate pe Vlad Pascu, cum ca fiind lipsit de discernământ în momentul în care a produs accidentul. Este o încercare a apărării de a face lucrul acesta. Este judiciar un demers legal, dar ăsta este planul pe care încearcă să îl pună în practică în momentul de față, lucru care, mă rog, dacă se va ajunge acolo, să vedem dacă se confirmă sau nu”, a spus avocatul.

Avocatul Adrian Cuculis a spus că în calitate de avocat al familiilor victimelor face demersuri pentru a muta dosarul al alt judecător. El a spus că este nevoie de un astfel de demers, mai ales că judecătoarea cu pricina este cercetată de Inspecția Judiciară.

„Dar cel puțin, repet, sursele pe care le-am avut și din ceea ce am auzit, cam asta se creionează în momentul de față. O încercare cumva de a-l scoate pe baza unor expertize, ca fiind lipsit de discernământ, pe românește, pe bucățica aceea atunci când a săvârșit infracțiunea respectivă, sau prezumtivele infracțiuni, pentru că deocamdată nu avem o condamnare definitivă și repet, nu este o acuzație, este o informație mai degrabă", a mai spus avocatul Adrian Cuculis.