Paula Seling și poeta Victoria Demici, la o nouă colaborare de excepție

Paula Seling și poeta Victoria Demici, la o nouă colaborare de excepție Paula Seling Sursa foto. Facebook

În doar două zile, premiera videoclipului piesei „The Noise of Time”, de Dragobete, a interpretei Paula Seling și textierei Victoria Demici, le-a adus mii de vizualizări din partea fanilor de pe Youtube.

Paula Seling și Victoria Demici și-au dat mâna pentru un nou proiect. Noua colaborare de excepție a artistelor, după cea cu genialul compozitor Eugen Doga, la realizarea videoclipului după valsul său „Dulcea și tandra mea fiară”, ne oferă revelația cunoașterii celui de-al doilea vals al lui Șostakovici. Un alt mare compozitor al lumii, redat într-o formă poetică desăvârșită, în interpretarea vocii de aur a României.

„Avem misiunea de a aduce muzica clasică mai aproape de zilele moderne”

„Paula Seling și cu mine avem misiunea de a aduce muzica clasică mai aproape de zilele moderne, prin poezie și povești. După ce am reinventat „Love Story” și „Schindler’s List” în limba română, precum și „Dulcea și tandra mea fiară” a lui Eugen Doga, atât în română, cât și în engleză, este momentul să reimaginăm al doilea vals al lui Șostakovici într-o formă poetică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Geneza acestei colaborări are o semnificație profundă pentru mine și o imaginez ca pe un desen predestinat și, eventual, închiderea unui cerc magic în viața mea artistică”, mărturisește pe un canal de socializare textiera Victoria Demici.

Victoria Demici: „Închid cercul magic și las această melodie cu voi”

Cum a apărut videoclipul, devenit popular, în doar două zile? „Paula Seling mi-a spus că a avut un vis despre al doilea vals al lui Șostakovici și ar vrea să îl cânte în engleză, dacă aș putea să îl scriu. Călătoria mea captivantă în viața unui artist magnific, a cărui muzică luminează spiritul uman în cele mai întunecate zile ale sale, o călătorie începută în copilăria mea, ajunge astăzi la ultima oprire. Cu recunoștință, închid cercul magic și las această melodie cu voi, prietenii noștri de artă”, menționează textiera din Basarabia. Menționăm că Victoria Demici este o cunoscută poetă, textieră, compozitoare și specialistă în afaceri internaționale, care activează la Londra.

Paula Seling: „Mai crezi în povestirile din bătrâni, despre oameni care s-au ținut de mână, până la sfârșit?”

Pentru a răzbate prin tumultul acestor vremuri și a ieși la lumină, vom avea nevoie de mai multă dragoste – îndeamnă Victoria Demici și Paula Seling. Admiratorii le apreciază talentul și sinceritatea în arta adevărată. Paula Seling își invită publicul să se apropie de mesajul piesei: „Cele mai mari probleme, între doi oameni, apar din eroare sau lipsă de comunicare. Dacă ajung într-un punct în care, proiectând efectul, unul dintre ei realizează că o explicație nu ajută la nimic, a început sfârșitul.

De fiecare dată, când cineva rostește „nu vreau să vorbesc despre asta”, să fie conștient că mai iscă o crăpătură în întregul inimilor ce se credeau, cândva, complementare. Crezi în iubirea eternă? Mai crezi în povestirile din bătrâni, despre oameni ce s-au ținut de mana până la sfârșit?”

Dacă simți ca te copleșesc greutățile vieții, el, sau ea, e acolo pentru a lua o parte din „bagaj” și a-l căra împreună cu tine, susține interpreta. „Singurătatea într-o relație e mai tristă decât în afara ei. Ce bine ar fi ca, măcar o dată pe săptămână, discuțiile între suflete să îi facă să își găsească, iar, drumul spre celălalt, chiar de corzile lumii nebune în care se încurcă, zi de zi, îi trag cu putere spre depărtări.

Ascultați varianta în limba engleza a Valsului Nr, 2 de Sostakovici, pe versuri scrise de Victoria Demici, în orchestrația lui Alexandru Gorgos. Sper să vă aducă o doză de romantism! Pentru cei ce vor varianta în limba română, ascultați „Dor în destin!” Să fie iubire!”, mai scrie Paula Seling pe o rețea de socializare.

Melodia poate fi ascultată AICI