Vlad Pascu rămâne în arest. Decizie similară și pentru dealerul Tudor Duma

Vlad Pascu rămâne în arest. Decizie similară și pentru dealerul Tudor Duma Vlad Pascu este audiat în dosarul lui Maru. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu, tânărul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai vara trecută, rămâne în arest. Aceeași decizie a fost luată și pentru Tudor Duma, cunoscut și sub numele de Maru și cel care-i furniza droguri. Curtea de Apel București a confirmat această decizie la data de 27 februarie 2024.

Vlad Pascu rămâne în arest, a decis marți judecătorii Tribunalului Constanța. El va sta încă 30 de zile după gratii. 

Acesta va fi dus din nou în Penitenciarul Poarta Albă. El a apărut marți în fața magistraților, menționând că nu s-ar fi gândit vreodată că pe marginea drumului ar fi putut să fie oameni.

El le-a mai spus judecătorilor că vrea să fie cercetat în libertate pentru că ar vrea să înceapă o facultate, iar dacă e închis nu se poate pregăti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Tudor Duma rămâne în arest. Dealerul lui Vlad Pascu e reținut de mai bine de șase luni.

Dealerul lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

La data de 14.09.2023, procurorii DIICOT – Structura Centrală, alături de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au desfășurat unsprezece percheziții domiciliare în municipiul București, în legătură cu două dosare distincte.

Atunci l-au reținut și pe Maru.

Tudor Duma este și tânărul implicat în spargerea farmaciei Spitalului Floreasca. În acel moment, el a transmis în direct pe rețelele sociale ce a făcut, spunându-le celor care îl urmăreau că e drogat și beat.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală împotriva încheierii din camera de consiliu de la data de 19 februarie 2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.36501/3/2023/a1.6. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată, numai cu privire la inculpatul DUMA TUDOR şi, în rejudecare:

În temeiul art.348 rap. la art.207 alin.4, 6 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi menţine această măsură faţă de inculpatul DUMA TUDOR, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. În temeiul art.242 alin.2 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea inculpatului DUMA TUDOR de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară”, potrivit minutei judecătorești a Curții de Apel București.

Decizia e una definitivă.

Vlad Pascu

Tudor Duma, zis Maru, Sursa foto: captură video

Alți doi presupuși dealeri au trecut în arest la domiciliu

În decembrie 2023, Costin Anton Constantin și Ștefan Ciprian Constantin, alți doi presupuși dealeri ai lui Vlad Pascu, au fost eliberați, în urma deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Cei doi trebuie să se prezinte în fața judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați. De asemenea, li se interzice să comunice cu inculpatul Duma Tudor și cu martorii menționați în citatul rechizitoriului.

În caz contrar, există riscul ca măsura arestului la domiciliu să fie înlocuită cu măsura arestării preventive.

Ce acuzații li se aduc celor trei dealeri ai lui Vlad Pascu

Cei trei sunt acuzați pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată, deținere de droguri de risc și de mare risc în scop personal, în formă continuată, deținere ilegală de droguri de risc pentru consum personal și încălcarea regimului armelor și munițiilor.