Un celebru lanţ de cosmetice face concedieri masive. Ani de zile fără profit

Un celebru lanţ de cosmetice face concedieri masive. Ani de zile fără profit Faliment. Sursa foto: arhiva EVZ

The Body Shop, unul dintre cele mai populare magazine de cosmetice a făcut un anunț șocant. Închide mai multe magazine, iar sute de angajați vor fi concedați.

The Body Shop a reușit să reziste pe piață aproape 50 de ani, dar acum se află în situaţia de a închide șapte magazine. De asemenea, reprezentanţii companiei spus că vor urma şi altele. Sute de locuri de muncă vor fi afectate în urma acestor decizii radicale.

The Body Shop: magazine închise şi concedieri masive

The Body Shop urmează să reducă 300 de locuri de muncă la sediul central. Alte zeci dintre cele 198 de magazine ale sale din Marea Britanie s-ar putea închide cu probabilitatea pierderii a sute de locuri de muncă. Se mai arată că în aceste momente afacerea luptă pentru supraviețuire.

Administratorii le-au spus angajaților că șapte magazine se vor închide imediat și că vor urma altele, dar au promis că nu mai mult de jumătate din totalul lor se vor închide în timp. Numărul de la birouri din Londra și Littlehampton din Sussex este redus cu 40% la 400. Nu este clar dacă locurile de muncă de la depozitul grupului, tot în Littlehampton, vor fi afectate. Retailerul are peste 2.200 de angajați în Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele șapte magazine are se vor închide sunt: ​​Surrey Quays (Londra), Oxford Street lângă Bond Street (Londra). Plus Canary Wharf (Londra), Cheapside (Londra), Nuneaton (Warwickshire), Ashford Town Centre (Kent) și Bristol Queens Drum.

The Body Shop announces 7 store closures after collapsing into administration - full list of affected sites

Sursa foto: Facebook

Compania nu a mai avut profit de ani de zile

Administratorii comuni Tony Wright, Geoff Rowley și Alastair Massey de la FRP au declarat: „După ani de neprofitabilitate și în urma unei evaluări complete a afacerilor The Body Shop din Marea Britanie, administratorii comuni au ajuns la concluzia că mixul actual al portofoliului de magazine nu mai este viabil. Ca pas imediat, șapte magazine se vor închide astăzi, urmând închideri suplimentare. Este de așteptat ca la încheierea restructurării, mai mult de jumătate din cele 198 de magazine The Body Shop din Marea Britanie să rămână deschise.”

„O amprentă redusă a magazinului va coincide cu o concentrare reînnoită asupra produselor mărcii, canalelor de vânzare online și strategiilor en-gros, aducând brandul în concordanță cu colegii din industrie și susținând revenirea la stabilitatea financiară.”

The Body Shop, deținut de un fond de investiții german din 2023

The Body Shop a fost fondat în Brighton în 1976 de către britanică Anita Roddick. Compania își promovează angajamentul față de cauze sociale, cum ar fi grija față de femei și copii.

Compania nu testează pe animale și spune că urmează o serie de alte principii etice. În 2006 lanțul a fost preluat de compania franceză L’Oréal. În 2017, compania a mers la concurentul brazilian Natura Cosméticos, iar apoi la fondul german de investiții Aurelius în 2023. The Body Shop este prezent în prezent în 89 de piețe și are aproximativ 7.000 de angajați. Sediul central este Londra, scrieT-online.