Acuzație devastatoare. Un fost premier din Republica Moldova, agent FSB cu acte în regulă?

Acuzație devastatoare. Un fost premier din Republica Moldova, agent FSB cu acte în regulă? Academia FSB / sursa foto: wikipedia

Acuzație foarte gravă, lansată la adresa unui fost premier din Republica Moldova, care este arătat cu degetul pentru că ar fi fost agent al Rusiei.

Scandal uriaș în Republica Moldova, subiectul fiind un fost premier din țara vecină. Ivan Diacov, fost procuror al municipiului Chișinău a acuzat că Vasile Tarlev, fost șef al Executivului, ar fi fost agent FSB cu acte în regulă. Afirmațiile au fost făcute în timpul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul N4.

După cum a afirmat Diacov, curatorii săi de la Kremlin au vrut să-l facă președinte în Basarabia, în timpul lui Vladimir Voronin. Pe de altă parte, Tarlev, revenit recent în politică, ar putea fi candidatul-surpriză al Kremlinului la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Acuzații grave la adresa unui fost premier din Republica Moldova

,,Dacă Moscova va dori, atunci pentru Tarlev vor vota și cei din Partidul ,,Șanșa", socialiștii, doamna din Găgăuzia, nu exclud că și Ion Chicu. El este agent al serviciilor speciale, care lucrează pentru Moscova", a afirmat Ivan Diacov, conform ziarulnational.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Altfel, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat, marți, că Rusia nu poate ataca militar Republica Moldova, însă încearcă să creeze destabilizări prin diverse mijloace.

Avertismentul lui Dorin Recean

Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări specifice unui război hibrid și cu tentative de destabilizare a situației interne din partea Rusiei. Însă Moscova nu poate ataca Republica Moldova, a spus premierul Dorin Recean.

„Rusia nu ne poate ataca militar și asta se datorează Ucrainei. Pe de altă parte, noi avem provocările noastre interne legate de războiul hibrid pe care Rusia îl conduce aici, prin dezinformare, atacuri cibernetice, dar și prin finanțarea grupărilor criminale care se implică în politică, încearcă să corupă alegătorul, încearcă să creeze destabilizări, la fel de periculoase este și corupția, în mod special corupția din justiție. Acestea sunt amenințările asupra cărora trebuie să se lucreze”, a declarat Dorin Recean.

Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) a avertizat, săptămâna trecută, că Rusia pregătește o operațiune hibridă în Republica Moldova, similară celei folosite înainte de invaziile sale în Ucraina din 2014 și din februarie 2022, astfel încât să poată justifica o posibilă escaladare a conflictului în regiune.