Italia deschide brațele Argentinei. După Papa Francisc, Milei s-a întâlnit cu Meloni, Mattarella și Tajani

Italia deschide brațele Argentinei. După Papa Francisc, Milei s-a întâlnit cu Meloni, Mattarella și Tajani Papa Francisc și Javier Milei. Sursa Foto- Facebook

Giorgia Meloni Papa Francisc îl întâmpină pe Javier Milei. Relațiile dintre Italia și Argentina devin strânse.

Cu ocazia vizitei lui Javier Milei în Italia, președintele argentinian a participat la o audiență privată cu Papa Francisc, apoi s-a întâlnit cu Giorgia Meloni la Palatul Chigi.

Javier Milei, la Papa Francisc după ce l-a jignit pe Sanctitatea Sa

Călătoria instituțională a lui Javier Milei în Italia continuă: luni dimineață, președintele argentinian a fost primit de Papa Francisc în audiență privată.

O oră de conversație în Sala Bibliotecii a Palatului Apostolic la finalul căreia, după prezentarea delegației argentiniene, a avut loc un schimb de cadouri. Suveranul Pontif i-a oferit lui Milei un medalion de bronz inspirat din Baldachinul Sf. Petru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele argentinian i-a dăruit Papei Francisc în schimb prăjituri tipice argentiniene și ștampila filatelica dedicată de Poșta argentiniană Mamei Antula, prima sfântă argentiniană, canonizată duminică de Papa Bergoglio, o copie a documentului cu care Guvernul argentinian l-a acreditat pe Juan Bautista Alberdi drept Encargado de Negocios la Papă (1854).

Javier Milei se întâlnește cu Giorgia Meloni

Giorgia Meloni și Javier Milei. Sursa Foto- Facebook

Giorgia Meloni și Javier Milei. Sursa Foto- Facebook

După audiența de la Vatican, președintele Italiei Sergio Mattarella l-a primit pe Milei la Palatul Quirinale pentru o întâlnire informală. De asemenea, a fost prezent și ministrul Societatea Română de Radiodifuziune Agenţia de Presă RADOR

Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Antonio Tajani. O ocazie de a reitera legăturile dintre cele două comunități și intenția de a le intensifica. Luni după-amiază a fost rândul Giorgiei Meloni la Palatul Chigi:

„Astăzi l-am primit pe Președintele Republicii Argentina, Javier Milei, la Palatul Chigi”, a scris premierul italian pe X. „O întâlnire pozitivă în care am discutat despre dezvoltarea de noi parteneriate în sectoare-cheie pentru economiile noastre, cum ar fi energia, infrastructura și sectorul agroalimentar.  Italia și Argentina se mândresc cu o legătură istorică și culturală profundă, care sperăm că va continua pentru o cooperare reînnoită în diferite domenii”, citează Euronews.

Traducerea: Oana Avram/RADOR RADIO ROMÂNIA