Răzbunarea încornoratului. Primarul din Botoșani, ar fi fost denunțat de soțul amantei

Răzbunarea încornoratului. Primarul din Botoșani, ar fi fost denunțat de soțul amantei Cosmin Andrei. Sursa foto: Facebook

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost denunțat la DNA chiar de soțul funcționarei pe care a favorizat-o la concursul de angajare. Pare că a fost vorba despre o răzbunare, dat fiind că femeia angajată era în „relații apropiate” cu edilul.

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a fost denunțat la DNA de soțul femeii pe care ar fi angajat-o ilegal. Procurorii au notat că edilul avea relații apropiate cu funcționara. Mai exact, se pare că aceasta era amanta lui primarului Cosmin Andrei.

Primarul denunțat de soțul amantei

Rechizitoriul DNA arată că denunțul formulat împotriva primarului Cosmin Andrei a fost făcut la finalul lunii ianuarie a acestui an. Autor este un șofer de tir, soțul angajatei pentru care primarul a încălcat legea. Acesta a dorit să se răzbune pentru că  femeia îl înșela cu edilul.

Concursul de angajare pentru care este anchetat social-democratul Cosmin Andrei a avut loc la finalul lunii august 2021. Femeia a fost angajată pe un post de consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Direcției de Impozite și Taxe Botoșani. La examen s-a mai înscris un candidat, însă nu s-a prezentat la proba scrisa. Astfel, femeia despre care se spune că avea o relație cu primarul a fost singura candidată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din documentele puse la dispoziția procurorilor de soțul încornorat rezultă că funcționara a primit subiectele de concurs. Cel care i le-a pus la dispoziție a fost chiar primarul amant.

Primăria Botoșani

Sursa foto: Facebook

Soțul a predat dovezile la DNA

În ordonanța procurorilor se arată că soțul încornorat ar fi predat dovezile despre primarul din Botoșani unui ofițer din poliția judiciară. Bărbatul s-ar afla, în prezent, în Italia, unde lucrează ca șofer de tir. El a anunțat că are înscrisuri reprezentând subiectele la examenul susținut de soția sa.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul C.M.H., care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa C.G.H. tru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani”, se arată în ordonanța procurorilor.

Șoferul de TIR a arătat, conform sursei citate, că are documentele de la soția sa, care le-a adus acasă. El le-a luat și le-a depozitat la un prieten, din Botoșani, după care le-a predat autorităților de anchetă.

„Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, C.M.H. le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în ordonanța procurorilor care îl vizează pe primarul PSD.

DNA

Sursă foto: Facebook

Primarul i-a dat subiectele femeii

Conform ordonanţei, candidata a recunoscut că a primit subiectele de concurs de la primarul Cosmin Andrei, cu care se afla în relații apropiate. Ea a spus că nu a avut foarte multă vreme la dispoziție să le învețe temeinic, drept care nota obținută nu a fost prea mare.

 „Fiind audiată în data de 25 ianuarie, martora Cristina-Geanina Hriţcu a confirmat primirea variantelor de subiecte propuse de membrii comisiei de concurs din 26 august 2021, cu o zi înaintea susţinerii examenului, respectiv în data de 25 august 2021, direct de la primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, cu care martora se afla în relaţii apropiate”, au mai arătat procurorii.

Femeia a mai spus că a purtat discuții cu edilul despre posibilitatea angajării pe unul din posturile scoase la concurs în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe. Potrivit ordonanței procurorilor, ea ar fi transmis primarului că ar ajuta-o dacă bibliografia ar fi restrânsă la anumite variante de subiect.  În acest context, înainte de ziua concursului, primarul Cosmin-Ionuţ Andrei i-ar fi dat nişte înscrisuri tehnoredactate conţinând subiectele

„Martora arată că ulterior a rătăcit prin casă înscrisurile pe care le-a primit de la primarul Cosmin-Ionuţ Andrei reprezentând variantele de subiecte, acestea fiind găsite, apoi, de către soţul ei, care în vara anului 2023 i-a confirmat că înscrisurile se află la el, în păstrare”, mai arată procurorii.

Cosmin Andrei s-a autosuspendat din PSD

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că s-a autosuspendat din PSD. Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de aranjarea unui concurs de angajare la primărie.

Potrivit procurorilor, „în data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuţ, în calitate de primar al municipiului Botoşani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de «consilier clasa I, grad profesional superior» scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.