Europa, lovită de un ciclon devastator. Furtuna Inguun, „bombă meteorologică”

Europa, lovită de un ciclon devastator. Furtuna Inguun, „bombă meteorologică” Furtună. Sursa foto: Dreamstime.com

O furtună devastatoare se îndreaptă spre Europa. Ingunn este descrisă de specialiști ca având puterea unei bombe meteorologice sau a unui uragan. Unele state și-au luat deja măsuri de siguranță.

O nouă furtună puternică va lovi Europa. Ciclonul Ingunn poate avea efecte devastatoare, fiind descris de specialiști drept o adevărată bombă meteorologică. Pentru a face față unei astfel de situații, unele state și-au stabilit deja un plan de siguranță.

Furtună puternică în Europa. Ingunn are efecte devastatoare

Norvegia este primul stat care a declarat deja cod roşu. Ingunn, descrisă ca o furtună cu puterea unui uragan, îşi face apariţia în plin sezon de furtuni. Potrivit măsurătorilor, depresiunea atmosferică se îndreaptă spre Scandinavia. Meteorologii din Norvegia au transmis avertizări și către alte state europene.

O furtună atât de puternică precum Ingunn apare în momentul în care există mari  diferenţe de temperatură. Această situație este deja resimțită pe întreg continentul european.  În timp ce în zona de sud, aerul este mai cald, fiind înregistrate temperaturi de vară în Spania, la polul opus, nordul este lovit de ger.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii se așteaptă ca presiunea atmosferică să scadă extrem de repede. Astfel, de la 970 hectopascali, aceasta ar urma să ajungă la 940 hectopascali. Scăderea semnificativă de 30 hectopascali ar urma să aibă loc în doar 24 de ore.

Schimbarea bruscă este comparată de mulți meteorologi cu o adevărată "bombă ciclonică".

Europa va fi lovită de un ciclon devastator. Furtuna Inguun, „bombă meteorologică”

Furtună. Sursa foto: Twitter/Eric Wilhelm

Furtună uriașă în Europa. Meteorologii avertizează că vor exista pagube

Conform primelor măsurători, Scoția ar urma să fie afectată grav de această furtună. În cursul zilei de miercuri, unele zone ale țării, rafalele de vânt ar urma să ajungă la 100-150 km/h. Meteorologii spun că furtuna va intra în interiorul statului prin zona de nord și se va îndrepta spre sud.

Următorul stat vizat de aceste alerte meteorologice este Norvegia. Statul ar urma să fie lovit miercuri seara şi în cursul nopţii de miercuri spre joi. În unele zone, vântul puternic va ajunge la viteze de cuprinse între 130-180 km/h. Mai mult, local, rafalele vor ajunge la viteze de chiar 190/200 km/h, aproape de capacitatea unui uragan.

Europa va fi lovită de un ciclon devastator. Furtuna Inguun, „bombă meteorologică”

Ingunn. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

„Astfel de viteze ale vântului sunt devastatoare şi comparabile cu cele atinse în timpul unui uragan", transmis meteorologii norvegieni.

Totodată, meteorologii i-au îndemnat pe cetățeni să rămână în locuințe pe durata alertei. De asemenea, aceștia au transmis că există șanse mari să fie înregistrate pagube substanțiale.