Orașele din România cu cele mai mari salarii. Poți câștiga peste 5000 de lei
- Emma Cristescu
- 30 ianuarie 2024, 22:40
Există câteva orașe în România în care poți câștiga salarii de peste 5000 de lei. Aici, angajații au parte și de alte beneficii extrasalariale.
Există câteva orașe în România în care poți angajații primes salarii de peste 3.000 de lei net pe lună. În fruntea clasamentului se află Bucureștiul, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, urmat de Timiș, care se apropie cu 4.700 de lei, și Cluj, unde se înregistrează o medie salarială netă de 4.500 de lei. Alte județe cu medii salariale nete peste 4.000 de lei includ Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu.
Județele cu cele mai mici salarii
La polul opus al clasamentului se regăsesc județele cu cele mai mici salarii. Astfel, Ialomița, Vâlcea și Gorj înregistrează o medie salarială netă de 3.200 de lei pe lună, în timp ce Caraș-Severin și Vaslui se situează la 3.100 de lei pe lună.
Domeniul IT rămâne în continuare lider în ceea ce privește nivelul salariilor, cu o medie netă de 6.500 de lei lunar. Managementul de proiect ocupă poziția secundă, cu o medie salarială netă de 6.000 de lei pe lună.
Majoritatea tinerilor absolvenți merg să muncească în orașele mari ale țării. Deși mulți și-ar dori să rămână în orașul natal sau în cel în care au studiat, există o tendință de a căuta oportunități în orașe cu salarii mai mari.
Mulți tineri aleg Clujul
Un exemplu este Cluj-Napoca, perceput ca un oraș cu un nivel de trai satisfăcător, chiar dacă acest lucru implică costuri mai mari. Preferințele individuale și legăturile dezvoltate în comunități locale rămân factori esențiali în luarea deciziilor, potrivit unui studiu eJobs.
Salarii de până la 1.800 de euro pe lună
Cei în căutarea unui nou job, care cunosc și o limbă străină, trebuie să știe că pe piață se găsesc diverse locuri de muncă. Unele dintre ele oferă chiar și salarii cuprinse între 1.300 și 1.800 de euro lunar. Recent s-a aflat că multe companii caută quality analyst. Angajații trebuie să aibă competenţe excelente de limbi străine.
„Cele mai cerute limbi străine, pe lângă engleză, sunt portugheza, spaniola, germana, franceza, italiana, araba, olandeza sau daneza. Candidatul ideal trebuie să aibă experienţă în analiza calităţii în industria serviciilor şi să fie capabil să ofere feedback detaliat şi soluţii pentru îmbunătăţirea performanţei.
Beneficiile includ pachet salarial atractiv, formare continuă şi oportunităţi de avansare în carieră. Oferta salarială este între 1.300 şi 1.800 euro net lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, Bestjobs.
Aceste poziții oferă angajaților și de o ofertă extrasalarială atractivă. Printre beneficiile suplimentare și bonusurile specifice celor care ocupă astfel de locuri de muncă, se numără frecvent: bonusuri de performanță, acces la servicii medicale, participarea la cursuri și traininguri, precum și flexibilitatea programului de lucru.