Camelia Bogdan, după ce a pierdut procesul cu Grivco: România este o ţară de mâna a treia
- Mădălina Sfrijan
- 23 ianuarie 2024, 23:46
Camelia Bogdan a lansat noi atacuri şi amenințări la adresa magistraţilor. Fosta judecătoare se revoltă după ce a pierdut procesul cu Grivco. În urma deciziei Curții de Apel, aceasta a avut mai multe critici acide la adresa justiției din România.
Camelia Bogdan a pierdut la Curtea de Apel București procesul cu firma Grivco. Decizia magistraților a fost pronunțată pe 17 ianuarie 2024. În această speță, Grivco a cerut instanței să constate caracterul ilicit al afirmațiilor pe care fosta judecătoare le face despre companie. După această hotărâre, fosta judecătoare a lansat un atac la adresa magistraților, arată Grupul de Investigații Politice (GIP).
Camelia Bogdan a pierdut procesul cu Grivco
Camelia Bogdan ar fi spus că judecătorii care s-au pronunțat în această speță ar fi au comis o ilegalitate.
„E ilegal”, „E o deturnare a legii”, „Am fost frapată de încălcarea normelor de drept civil”, ar fi zis aceasta.
Acuze la adresa foștilor colegi
Fosta judecătoare se revoltă după ce a aflat decizia Curții de Apel. Aceasta ar fi lansat mai multe critici acide la adresa sistemului judiciar din România și implicit a foștilor colegi.
„Completul a demonstrat crasa necunoaștere a instituției răspunderii civile delictuale. România este o ţară de mâna a treia. (...) Mi se pune pumnul în gură”, ar fi afirmat fosta judecătoare, după pierderea procesului.
Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, fiind acuzată de falsificarea sistemul Ecris, precum și de crearea unui complet fantomă care a pronunțat o sentință ilegală. Aceasta a fost desființată ulterior de Înalta Curte. Fosta judecătoare a susținut mereu că ar fi victima unui complot din sistemul judiciar.
„ Am fost exclusă din magistratură după ce am arătat cum este deturnată justiţia română în scopul spălării banilor", ar fi spus Camelia Bogdan, potrivit Grupului de Investigatii Politice.
Camelia Bogdan continuă lupta cu sistemul
Fosta judecătoare ar fi angajată în cadrul unui offshore din insulele Cayman. Nemulțumită de decizia Curții de Apel, aceasta ar fi decisă să continue lupta cu sistemul.
„ Admite apelul. Schimbă sentinţa civilă apelată în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată caracterul ilicit al luărilor de poziţii şi declaraţiilor realizate de pârâtă la adresa reclamantei în datele de 03.12.2019 (interviu emisiune Priscop, Newsweek România), 28.04.2020 (interviu Epoch Times), 13.08.2020 (articol Săptămâna Financiară) şi 10.02.2021 (interviu Epoch Times) privind "spălări de bani" şi "simulări de procese".
Respinge celelalte capete de cerere ca neîntemeiate. Obligă pârâta să achite reclamantei suma de 3.100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată pentru prima instanţă, respectiv 5.050 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs, în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi, 17.01.2024. ”, arată minuta instanței