Președinta plagiatoare și susținătoare a antisemitismului de la Harvard dă vina pe „dreapta”

Președinta plagiatoare și susținătoare a antisemitismului de la Harvard dă vina pe „dreapta” Claudine Gay / Sursa foto: twitter.com/

Președinta plagiatoare și susținătoare a antisemitismului cu tendințe genocidare de la Harvard, Claudine Gay, dă vina pe „dreapta” pentru că a fost nevoită să se retragă.

Claudine Gay a anunțat că își părăsește funcția de la conducerea universității Harvard, după acuzații de plagiat și o audiere tensionată în Congres privind lupta împotriva antisemitismului în campusuri. Potrivit presei de extremă stânga din SUA, demisia ei este rezultatul unei campanii de presiune conduse de tabăra conservatoare.

Claudine Gay, plagiatoarea cu h-index minuscul, ajunsă președinte la Harvard

Ea „va fi exercitat cea mai scurtă președinție” din istoria Harvard, de la înființarea prestigioasei instituții americane în 1636, notează „New York Times”.

Ajunsă în iulie anul trecut la conducerea universității, deși avea un indice Hirsch de doar 10, Claudine Gay a anunțat marți, 2 ianuarie, că își dă demisia, după acuzații de plagiat și o audiere tensionată în Congres privind lupta împotriva antisemitismului în campusuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea este a doua președintă a unei „instituții din Ivy League” – care reunește opt universități de elită – ce își părăsește funcția de luna trecută, amintește „The Atlantic”.

Au numit îndemnurile la genocid „libertate de exprimare”

În decembrie, Elizabeth Magill de la Universitatea din Pennsylvania a fost prima care a demisionat în urma presiunii. „Cele două cazuri nu sunt însă atât de asemănătoare cum par la prima vedere”, notează revista americană.

„Plecarea lui Magill este un rezultat direct al prestaţiei slabe a președinților universităților în fața Congresului, în 5 decembrie, despre antisemitism și conflictul israeliano-palestinian”.

Întrebate de congresmani, Magill și Gay au refuzat să răspundă da sau nu la întrebarea unei reprezentante republicane, Elise Stefanik, care le întreba dacă îndemnul la genocid contra evreilor încalcă codul de conduită al universităților lor, explicând că trebuie să se țină cont de clauzele de protejare a libertăţii de exprimare în Statele Unite. Răspunsurile lor, devenite virale, au stârnit proteste până și la Casa Albă.

Presa de extremă stânga acuză o campanie a presei de dreapta

Magill a trebuit să demisioneze deoarece „consiliul de administrație al University of Pennsylvania s-a speriat de presiunea donatorilor și a clasei politice” în urma prestaţiei sale, notează „The Atlantic”.

„Harvard Corporation, un organism echivalent”, „a recunoscut că prestaţia lui Gay a mers prost”, continuând totuși să-i apere „libertatea academică”.

În cazul președintei de la Harvard, „ecosistemul mediatic conservator i-a dat lovitura fatală”, ducând „o campanie susținută de presiune concentrată pe acuzațiile de plagiat”, apărute în special în publicația conservatoare „The Washington Free Beacon”, acuză publicația de stânga radicală „Politico”.

Marți „dreapta a primit o doză puternică de satisfacție orchestrând plecarea celui mai influent președinte de universitate din lume”, apreciază revista.

"Un universitar poate invoca una sau două neglijențe accidentale, dar numeroasele cazuri [subliniate] s-au dovedit insuportabile, în special pentru președinta unei instituții atât de importante ca Harvard", subliniază The Atlantic.

Marxiștii radicali închid ochii și la plagiat, și la susținerea teroriștilor palestineni

În editorialul său, redacția cotidianului conservator „The Wall Street Journal” consideră că demisia lui Claudine Gay ar putea oferi „un nou început” instituției.

„Conducerea ei devenise în mod clar o povară pentru reputația școlii. Întrebarea acum este dacă Corporația Harvard care a ales-o și a prezidat această prăbuşire va reechilibra situația alegând [un lider] care nu se teme să conteste facțiunile progresiste dominante din cadrul Harvard.

Pentru revista de stânga radicală „Mother Jones”, Claudine Gay, prima femeie de culoare președintă a Harvard, este, dimpotrivă, „cea mai recentă victimă a unei cruciade conservatoare tot mai ample împotriva «diversității în educație»”.

(CourrierInternatioal - Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR RADIO ROMÂNIA)