Vasile Bănescu: Biserica nu are nevoie de validarea politicului

Vasile Bănescu: Biserica nu are nevoie de validarea politicului Vasile Bănescu l-a criticat pe câștigătorul Eurovisionului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vasile Bănescu a atras atenția asupra viitoarelor alegeri din România. În 2024, românii vor avea patru rânduri de alegeri, iar purtătorul de cuvânt al BOR spune că anumite partide politice se folosesc de Biserică pentru a atrage voturi.

Vasile Bănescu crede că mulți politicieni încearcă să se folosească de biserică pentru a câștiga voturi.

Vasile Bănescu nu crede în partidele politice care se folosesc de ortodoxie pentru a atrage voturi

Vasile Bănescu spune că există în spațiul politic românesc formațiuni politice care asumă declarativ valorile ortodoxiei. Aceștia se proclamă în mod fals adevărații apărători ai credinței ortodoxe în România:

Biserica prin reprezentanții ei are obligația, nu doar misiunea să fie model de echilibru și onestitate, aceasta este vocația bisericii de natură morală.

Ne puteți urmări și pe Google News

În calitate de reprezentanți ai bisericii, nu avem voie, nu ne permitem să ne transformăm în agenți electorali”, a spus Vasile Bănescu, la Digi24.

Purtătorul de cuvânt al BOR cere o delimitare între Biserică și politică

Vasile Bănescu crede că ajutorul solicitat Bisericii în cursa electorală este o mare eroare:

„Solicitarea ajutorului bisericii în sfera electorală este o mare eroare.

Faptul că există facțiuni politice care încearcă să măgulească biserica, să o valideze, ca și cum biserica ar avea nevoie să o valideze cineva, asta este o mare eroare și în percepția oamenilor din biserică, care consideră că dacă cineva rostește cuvinte și se laudă cu aderențe creștine, acest lucru ar ajută cu ceva biserica”, a explicat el.

Vasile Bănescu despre alegerile din 2024

Vasile Bănescu spune că Biserica nu are adversari pe măsura ei în spațiul public

Vasile Bănescu spune că Biserica se află în topul încrederii societății românești:

„Biserica ortodoxă este în topul încrederii societății românești și nu întâmplător. Acest loc trebuie păstrat și nu trebuie compromis și este un mesaj pe care îl ofer mereu de câte ori pot.

Întâlnirea religiosului cu politicul trebuie să se consume doar în sfera socialului, în sfera caritabilului. Acolo, biserica are foarte mare contribuție în spațiul românesc actual, nu în sfera politicului.

Bineînțeles că se consumă contacte, întâlniri la care biserica poate fi invitată, dar acesta nu pot fi electorale. Biserica nu are nevoie de validarea politicului, biserica este o instituție care poate valida pe cineva, dar nu electoral”, a adăugat Bănescu.