Schimbări la WhatsApp. Ce trebuie să știe toți utilizatorii

Schimbări la WhatsApp. Ce trebuie să știe toți utilizatorii Whastapp introduce noi funcții pentru utilizatori. Sursa foto: Arhiva EVZ

WhatsApp și-a făcut cunoscută intenția de a adăuga în aplicația sa de mesagerie o funcționalitate nouă, legată de statusul utilizatorilor.

Astfel, ultima versiune a WhatsApp pentru platforma Android (v2.23.25.11) prezintă statusul și ultima prezența a unui utilizator în aplicație. Dar asta doar dacă opțiunea specifică este activată. Modificarea va apărea sub numele utilizatorului.

Noi schimbări în WhatApp

În perioada următoare, această opțiune s-ar putea extinde la toți utilizatorii prin intermediul unei viitoare actualizări a aplicației WhatsApp pe platforma Android.

În ceea ce privește utilizatorii dispozitivelor Apple, nu este încă clar dacă dezvoltatorii lucrează la implementarea unei caracteristici similare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin intermediul acestei noi funcționalități, în fereastra de chat, sub numele interlocutorului, utilizatorii vor putea observa statusul acestuia. În cazul în care persoana se află în modul offline, statusul său va fi prezent sub nume.

Cu toate acestea, aceste informații vor fi vizibile doar în situația în care persoana respectivă a activat această opțiune în setările de confidențialitate ale aplicației WhatsApp, potrivit go4it.ro.

WhatsApp

Conversație pe WhatsApp. Sursa foto: Alejandro27 | Dreamstime.com

Utilizatorii aplicației se pot loga mai ușor

WhatsApp a introdus recent o nouă opțiune, permitând utilizatorilor să adauge o adresă de e-mail la propriul lor cont. Această facilitate este deja disponibilă pentru cei care au efectuat ultima actualizare a aplicației.

În timpul procesului de autentificare în cadrul serviciului, utilizatorii vor putea utiliza adresa de e-mail pentru a primi codul necesar pentru verificarea identității, ca alternativă la trimiterea prin SMS.

Această opțiune poate fi configurată în secțiunea Settings – Account – Email address. Este important de menționat că, în continuare, numărul de telefon rămâne esențial pentru autentificare, iar adresa de e-mail poate fi utilizată exclusiv în scopul primirii codului de verificare.

Deocamdată, această funcționalitate este disponibilă exclusiv utilizatorilor cu iPhone.

WhatsApp a introdus și funcția de chat vocal pentru grupuri mari

WhatsApp a adăugat o nouă opțiune, și anume funcția de chat vocal pentru grupuri extinse. Această facilitate le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se alătura sau de a părăsi grupul fără a deranja toți membrii.

Funcționalitatea de chat vocal este acum disponibilă atât pentru dispozitivele iOS, cât și pentru cele Android.

Această funcție este accesibilă pentru grupuri ce conțin între 33 și 128 de participanți. Ea oferă posibilitatea utilizatorilor de a lua parte la discuții live cu grupuri extinse.

Notificările privind chatul vocal sunt discrete, iar utilizatorii au libertatea de a se alătura conversației vocale în orice moment.